hits











Jo, veggisburgere kan være veldig gode!

vegetar vegetarburger burger kiwi nasjonalgastro ferdiglaget


 

 

Vi er 100% for at folk skal spise mindre kjøtt og benytte seg av vegetariske alternativer selv om de ikke er vegetarianere. Mange tror at vegetarburgerne man får kjøpt i butikken er tørre og smaker kjipt. Veggisburgere er gode, men de fleste tilbereder dem feil.

Her har vi brukt Kiwi sin vegetarburger og tilberedt den slik at den blir skikkelig saftig og god. Dette er ikke den sunneste burgern, men du kommer i hvert fall til å spise mindre kjøtt.

 

 

 

Processed with VSCO with a9 preset
Dette er den beste ferdiglagede vegetariske vi har prøvd sålangt. Fåes på Kiwi.


 

Ingredienser:

  • Brioche hamburgerbrød
  • Vivera Vega vegetarisk hamburger
  • Fiskesaus
  • Soyasaus
  • 1 ts Sriracha-saus
  • 2 store ss Hellman's majones
  • Amerikansk sennep
  • Sylteagurker i skiver
  • BBQ-saus
  • Rødløk, finhakket
  • Smør til steking
  • Cheddar-ost
  • Norvegia eller annen type mild ost
  • Pepper

Fremgangsmåte:

  1. Stek hamburgerbrødene i en stekepanne med smør på medium-lav varme til de blir gylne inni.
  2. Mens hamburgerbrødene steker rekker du å blande Hellman's majonesen og sriracha-sausen, og finhakke rødløken.
  3. Smør den sammenblandede chilisausen (sriracha + majones) på bunnskivene av hamburgerbrødene, og strø på masse finhakket rødløk.
  4. Bland 50/50 med fiskesaus og soyasaus og pensle på veggisburgerne (se tips nedenunder). Strø kvernet pepper på burgerne.
  5. Ha i smør i en middels varm stekepanne og stek hamburgerne 4 min. på den ene siden uten å røre på de. Snu deretter burgerne og legg osten oppå og legg lokk over stekepanna. Stek i 4 min. til.
  6. Legg de ferdigstekte hamburgerne over på hamburgerbrødene, hell litt BBQ-saus over burgerne og ha på sylteargurker. Ha amerikansk sennep på innsiden av hamburgerbrødets topplokk og legg over burgern.

Tips! 

Vi bruker veldig ofte en blanding av fiskesaus (er ikke vegetarisk, men kan sløyfes) og soyasaus på kjøtt og vegetariske alternativer til kjøtt. Derfor har vi stående i kjøleskapet en liten spraykanne fra Le Creuset, som vi er veldig fornøyd med.

 

Processed with VSCO with a9 preset

 

3 comments

Iselin Renée

10.06.2017 kl.21:50

Denne må jeg prøve, har ikke fått testet den enda :)

blomsterevasheksehus

11.06.2017 kl.01:17

Mmm ja det e æ helt sikker på :)

Bra blogg æ følle dokker :)

Nasjonalgastro

11.06.2017 kl.09:12

blomsterevasheksehus: takk! Det setter vi stor pris på :D

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow