hits

Lag nydelig eltefritt brd som en ekte baker

eltefritt brd no-knead bread norwegian nasjonalgastro national gastro norway le creuset oppskrift hvordan lage tilberede matblogg matbloggere topplisten NY new york times

 

Dette er en norsk oversettelse og gjennomfring av den mest leste oppskriften som New York Times har publisert noensinne. Det er en oppskrift som kanskje hres enkel ut, og Bakern fra Sullivan Street Bakery, i New York, som har gitt NY Times denne oppskriften, mener den er s enkel at en 4-ring kan lage det samme brdet.

Nei, den er ikke s enkel lage. Det er ikke mye hands-on baking for si det snn, men det tar lang tid lage dette brdet...nrmere 24 timer. Men, det er fordi deigen er ndt til heve i flere omganger.

Javisst blir brdet sinnssvakt godt men det krever planlegging og mye tlmodighet.

 

eltefritt brd no-knead bread norwegian nasjonalgastro national gastro norway le creuset

 

 

 

Ingredienser:

  • 360 gram siktet hvetemel
  • 1/4 ts trrgjr
  • 1 1/4 ts salt
  • Hvetekli eller vanlig hvetemel til dekke deigen med

 

 

 

 

eltefritt brd no-knead bread norwegian nasjonalgastro national gastro norway le creuset

Deigen etter den har sttt i ovnen i 30min med lokk.

 

 

 

Fremgangsmte

  1. Bland alle de trre ingrediensene godt i en stor bolle, hell deretter over vannet og bland med hnda til deigen blir klissete. Du trenger ikke bruke mer enn 10 sekunder p blande deigen. Hel gjerne litt ekstra virgin olivenolje over deigen, og dekk til deigen med plastfolie og la den hvile et relativt varmt sted  i omtrent 18 timer, varmegulvet p badet funker bra. Det funker heve deigen i 12 timer ogs men deigen skal helst st s lenge at den begynner boble ordentlig.
  2. Hell deigen over p en godt melet kjkkenbenk. Brett deigen over seg selv 1 eller 2 ganger. Str litt mel over deigen, legg plastfilm over og la deigen hvile i ca. 15 minutter.
  3. Legg et kjkkenhndkle p kjkkenbenken, str det med enten en god del hvetekli eller vanlig siktet hvetemel. Brett deigen sammen som en pakke og legg den med smmen ned p det melete kjkkenhndkle. Str deretter deigen med mer hvetekli eller hvetemel og legg et annet kjkkenhndkle over. N skal deigen hvile i ca. 2 timer.
  4. 30 - 60 min fr deigen er ferdighevet skrur du p ovnen s hyt den gr, ca. 250 grader. La en stor stpejernsgryte eller annen type ildfastform varmes opp i ovnen siden den skal vre glovarm nr deigen legges i gryta.
  5. Ta hendene under kjkkenhndkle og vend deigen over i den glovarme gryta slik at smmen p deigen er opp (Hvis du synes dette virker vanskelig er det ogs mulig bruke bakepapir, s lemper du bare hele brdet nedi gryta med papiret). Sett p lokket og inn i ovnen i 30 min.. Ta deretter av lokket p gryta og la brdet steke i 15 - 30 min til. Nr brdet er ferdig avkjles det p en rist.

 

 

eltefritt brd no-knead bread norwegian nasjonalgastro national gastro norway le creuset

Ferdig brd som har sttt i ovnen i omtrent 50 minutter

 

 

 

eltefritt brd no-knead bread norwegian nasjonalgastro national gastro norway le creuset

 

Vi brukte kanskje litt for mye mel nr vi strdde p deigen rett fr den gikk i ovnen, men det er det selvflgelig mulig brste av.

Dette er et perfekt brd/loff lage i helgene fordi da har man faktisk tid til lage det. 

Brdet blir fort trt, men smaker godt om man varmer det opp igjen i en brdrister.

3 kommentarer

Dette s helt nydelig ut, takk for oppskrifte. :) (Jeg har forresten ukens blogg konkurranse, bli gjerne med)

Takk!

nsker en god mandagsnatt :)

Skriv en ny kommentar

Follow