hits

Fl deg som en filmstjerne p denne restauranten

Kaayne tester VR-briller som viser hvordan Glenfiddich whiskyen blir produsert.

 

Glenfiddich har for frste gang eksperimentert med nye smaker i whiskyen. Vi fikk vre med teste ut to nye Whisky-typer i kombinasjon med god mat. Vi var p restaurant Teatro, som er kjent for sin fantastiske pizza. 

 



 

Til begynne med fikk vi en frisk amerikansk Porkslap Pale Ale.

Den frste Whiskyen vi fikk smake var en Glenfiddich IPA Experiment. Det er ikke en ren blanding mellom en vanlig IPA-l og Glenfiddich-whisky. Det som har skjedd har vrt en liten utveksling av tnner.

 

 

 

Glenfiddich-destilleriet tok frst ut sin whisky fra en tretnne, og helte det over p aluminiumstnner. De ga deretter tretnnene til det lokale bryggeriet rett over gata som produserer blant annet IPA-l. Bryggeriet heller s sin IPA-l over p tretnna, og lot IPAen ligge i 3 - 4 mneder fr de tok ut IPAen og ga tnna tilbake til Glenfiddich destilleriet. Dette fenomenet er ogs kjent som shared barrels.

Vi vil frst og fremst ppeke at vi ikke er noen Whisky-connoissieurer, og derfor hre at Glenfiddich uttales Glenfiddikh og ikke Glenfiddisj var ganske flaut. Men det skal sies at vi ikke var invitert med p denne tastingen for vre experter p whisky-smaking. Uansett lrte vi noe nytt som du kanskje, kanskje ikke kan ta med deg videre. I all hovedsak var vi der for smake p maten restaurant Teatro hadde tilbredt.

 


Verten Marian viser frem de to flaskene whisky vi fikk smake p.

 

Maten kokkene p restaurant Teatro hadde laget til oss var inneholdt litt av de to typene whisky vi fikk smake p.

Den ene pizzaen vi fikk smake p var en tynn italiensk pizza med god skorpe. Toppingen bestod av portobello-sopp og lardo som er for det meste krydret svinefett som har blitt lagret over lengre tid. Vi kunne ikke se lardoen p pizzaen, fordi portobello-soppen hadde frst blitt stekt for bli kvitt all vske, s var lardo blandet sammen med portobello-soppen slik den kunne absorbere all saften fra lardoen. Dette gjr soppen utrolig smakfull. Den siste lille "twisten" p pizzaen var at sausen ogs bestod av bittelitt Glenfiddich-whisky fra Project XX.

Project XX er en 47% whisky som vi var ndt til vanne ut litt med noen drper vann for f frem whiskysmaken, og ikke bare alkoholsmaken. Det er en god, nesten parfyme-aktig whisky. Det var en litt utfordrende whisky vi var ndt til bli vant til. Men smaken var ikke like sterk nr vi drakk den til pizzaen. Vi vil helt klart anbefale ta frem litt whisky i stedet for l nesten gang du spiser en pizza med enten blmuggost eller noe rkt spekemat p.

 


 

 

 

 



Med hyhalsa genser prver Kaayne  se ut som en intellektuell whisky-taster 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

Pizza nr. 2 var en pizza med upasteurisert norsk Fjelldronningost fra Avdem gardsysteri blandet i en emulsjon sammen med Glenfiddich IPA-whiskyen.

Osten p denne pizzaen var helt utenomjordisk. Det at osten er upasteurisert gjr at man fr en litt ekstra skarp smak, som ogs sto eksemplarisk til whiskyen.

For vre helt rlig klarte vi ikke helt smake whiskyen i selve pizzaen, men vi m si at smaken muligens kom frem som en litt svak rkt smak som stod helt ypperlig til lardoen p pizzaen. En sipp av IPA-whiskyen til pizzaen var en herlig forlengelse av maten. Rett og slett en matematisk riktig kombinasjon av mat og drikke.

 


 

 

Til dessert fikk vi en vanlig vaniljeis med karamellsaus kombinert med Glenfiddich sin Project XX-whisky og litt maldon-salt p toppen.

Den ste, salte og rkte smaken str veldig godt sammen med isen. Nr det er sagt synes vi nesten alt fungerer i kombinasjon med vanlig vaniljeis. Men dette er en herlig og, hva skal vi si, litt mer voksen, samt distingvert og relativt enkel dessert lage hjemme.

 

 

 

Restaurant Teatro er en restaurant det er verdt ta turen innom for spise en pizza om du samtidig har lyst til ta ferie fra studenttilvrelsen og fle deg som en viktig og bermt filmstjerne til en rimelig penge.

 

S bestill deg en pizza med et glass whisky til, og nyt livet den tiden du er der.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow