hits

Restaurant med espresso soft-is

 

 

Forrige uke var vi p nypnede restaurant Pila p Grnerlkka. Restauranten ligger et steinkast fra Akerselva og stemningen er laid back. Vi er fans av l, kaffe, vinyl- konseptet til Hendrix Ibsen og synes det er kult at det n har dukket opp en gastrokaffebar med vinyl i hyttalerene og fokus p kortreiste rvarer. Pila har med seg den enkle og hyggelige interirstilen fra Hendrix Ibsen, og vi fler oss "hjemme" med en gang vi kommer inn.

 

 

 




 

Utsikten fra restauranten er selvsagt ut mot nydelige Akerselva, med et stort piletre i sikte.

 

 



 

 

Det er folka som drev foodtrucken Ragnalokk, som var p blant annet ya-festivalen i r, som driver kjkkenet p Pila. Vi synes pull pork svelene de lagde p ya-festivalen var den desidert beste maten vi kunne f tak i der. Vi hper derfor at restauranten p et eller annet tidspunkt begynner servere svelene, for de savnes sterkt  *wink wink*. Matblogger Lars spiser var s stor tilhenger av svelene at han mtte lage sine egne.

 

 

 



 

 

pent, luftig og et relativt minimalistisk lokale, og kan minne litt om en moderne norsk hytte.

 

 

 



 

 

Siden vi hadde med oss Freya, som er 2 r, ble det veldig vanskelig for oss gjennomfre mltidet sammen. Anniken og Freya dro hjem, og Kaayne fikk bli igjen og spise deilig villkveite med gnocchi, og Earl Grey sjokolademousse til dessert. 

 

Kaayne: Villkveiten smelta i munnen, men jeg var dum nok som glemte helt gnocchien som l i en liten skl ved siden av, s jeg endte opp med spise den uten noe saus til. Hadde jeg bare ikke vrt s ivrig.

 

Desserten vil jeg kanskje si var hydepunktet. Jeg er egentlig ikke no spesielt glad i desserter og sjokolade. Men denne alts, denne desserten var pors, luftig og inneholdt forskjellige konsistenser. Fra luftig sjokolademousse til smcrunchy sjokoladedryss. Og sdme til syrlighetskontrasten mellom sjokolademoussen og bjrnebrene var forfriskende. Jeg liker ogs ordspillet med at den blir kalt en mosekake, pluss at det ser ut som om, ja, det er mose p desserten og at det er en sjokolademousse.

 




 

 

Pila serverer ikke bare middag, men holder oppe fra morgenen og lager fantastisk kaffe fra Langra, og frokost. De serverer ogs noe vi aldri har hrt om fr; espresso soft-is. Det er vi ndt til prve en gang. Is og koffein samtidig, det er to fluer i n smekk. Nesten som pusse tenna i dusjen hvis du har ekstra drlig tid.

 

 



 

 

De mrkebrune, nrmest svarte kaffekoppene de har i kaffebaren er faktisk laget av, tro det eller ei, kaffegrut. Om jeg ikke husker feil kan du nok ogs kjpe de.

 

 



 

Stikk innom Pila for en kopp kaffe om du skal g nedover Akerselva uansett. Eller bestill den famse espresso soft-isen og fortell oss hvordan den smaker.
 
 
 
Under kan du se en liten videosnutt av hvordan pningsdagen p Pila var for oss.
 
 
 
 


 


 

2 kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow