hits

Khachapuri

georgia khachapuri pizza nasjonalrett national dish

 

 

Khachapuri, Georgias nasjonalrett og en vri p den italienske pizzaen har n begynt bli en populr rett i Williamsburg, New York -  kjent som hipsterdelen av New York.

Denne retten lagde vi nesten 1 r siden n, og kommer mest sannsynlig til bli enda mer populr, s heng deg med p trenden fr det blir harry. Khachapuri er ogs en relativt rask og enkel rett lage i tillegg.

 

 

 

Ingredienser

  • Omtrent 350 gram mel
  • 2-3 Egg
  • 1 ts Trrgjr
  • 1.5 dl vann
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • Revet ridderost
  • Revet gresk fetaost
  • 2-3 ss smr


Fremgangsmte

  1. Bland trrgjren, lunkent vann og sukker i en bolle. La det str i omtrent 10 min. for at gjringsprosessen skal settes i gang.
  2. Tilsett mel, salt og olivenolje. Elt sammen i bollen, og tilsett mer mel om deigen er for fuktig, og litt mer vann om den blir for trr. Elt deigen i omtrent 5 min. Legg plastfolie over bollen og la den heve et varmt sted til den blir dobbelt s stor. ca 45 - 60 min.
  3. Sett ovnen p 250 grader, eller s hyt ovnen gr med en pizzastein i ovnen. Dette m du gjre en time fr du setter inn khachapurien, fordi pizzasteinen m bli ordentlig varm helt igjennom. Hvis du ikke har en pizzastein kan du sette ovnen p 225 grader, men det m khachapurien str lengre i ovnen og den fr ikke en like krispy bunn. Du fr kjpt pizzasteiner i butikker som Rafens til 150 kr.
  4. Del deigen i omtrent tre store deler. Form de inn i et rektangulr. Det blir lettere for dere bare se hvordan den skal formes. Klikker du her fr du se en film som viser hvordan, s det ikke blir noen misforstelser.
  5. Ha omtrent halvparten raspet fetaost i midten av deigen, og halvparten ridderost.
  6. Sett khachapurien i ovnen i omtrent 6-8 min, til deigen og osten begynner se gyllenbrun ut.
  7. Ta khachapurien ut, og spre osten litt fra hverandre i midten slik at du kan knekke et egg, som du heller i midten.
  8. Sett den inn i ovnen igjen og la st i ca. 1.30min til 2 min.
  9. Ta den ut av ovnen og ha 1 ss med smr p toppen av khachapurien.

 

 

Hva vi synes om maten


 

 

Anniken: Mmm! Dette var skikkelig godt! Kjempebra alternativ til pizza. Men mer som en lunsjpizza egentlig. Hadde vrt godt med tomat p ogs. Veldig barnevennlig bortsett fra at skorpa ble hard (Freya elsket det).

 


 

Kaayne:

Herregud for en god rett! At jeg ikke har hrt om denne fr er helt sjukt. Denne burde vre oppe p topp 10 lista, men de andre rettene er vanskelige sl assa. Jeg anbefaler p det sterkeste lage denne retten en helg, som en lunsj eller middag du kan dele med andre. Smakskombinasjonen fra fetaosten og ridderosten, var helt nydelig, og hadde en perfekt mengde salt. 

 



 

 

Denne nasjonalretten er spass god at den fikk en plass p topp-10 lista vr.

 

 

გაამოთ! gaamot! (bon appetit!) 

 

6 kommentarer

Henriette Celin: er sjuuuukt godt!

Dette s kjempe godt ut :)

DEN m vi prve! S supergodt ut jo.. :)

CAMZ AND STAZ: beste alternativet til en pizza

Skriv en ny kommentar

Follow