hits











Slik lager du KFC-kylling

KFC kylling chicken nasjonalgastro national gastro oppskrift hvordan lage matblogg matbloggere godt hemmelig

 

 

Disse kyllingbitene blir s sjuuukt gode. Det tar litt tid  planlegge for lage de, men sren er det ikke verdt det. Det finnes ikke no KFC i Norge, det er vel egentlig en typisk amerikansk greia. Men om du har spist det fr, s vet du nyaktig hva denne kyllingen innebrer.

 

 

 

Ingredienser kylling

  • 12 kyllingbiter (kyllingklubber og vre del av kyllinglr)
  • 1 1/2 liter solsikkeolje
  • 1 liter helmelk
  • 2 piskede egg

 

 

 

KFC-krydder

  • 3 ts salt
  • 1 ss trket salvie
  • 1 1/2 ss helt svart pepper
  • 1 1/2 ss helt hvit pepper
  • 1 ss sukker
  • 1 ss lkpulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss sennepspulver
  • 200 gram mel

 

 

 

Fremgangsmte

  1. Fjern skinnet p alle kyllingdelene og gi det til katten din.
  2. Legg kyllingdelene i en kjele, og hell i melken s det dekker alle stykkene. Legg p lokk og la s st over natta.
  3. Kok opp kyllingen i melka og skru av varmen.
  4. Mens kyllingen trekker kan du blande KFC-miksen. Rist gjerne pepperne i en trr stekepanna for f ut mer aroma. Legg alle de forskjellige krydderne i en krydderkvern og mal til fint krydder. Bland s det ferdigmalte krydderet med melet.
  5. Nr kyllingen har kjlt seg ned nok, tar du dypper de frst i krydderblandingen, s i de piskede eggene. Og s tilbake i krydderblandingen fr du legger de i kjelen med solsikkeolje varmet opp til 180 grader.
  6. La kyllingdelene fritere i ca. 3 minutter fr du tar de ut. Ikke fritr mer en 2 - 3 kyllingdeler om gangen.

 

 

 

 

Krydderblandingen fr det blir kverna

 

 

 

 

 

Kyllingen etter den er krydra i krydderblandingen.

 

 

 

Lag ogs gjerne no cole slaw til ha ved siden av kyllingen. Det er en vanlig "side dish" ha i statene, spesielt i sr-statene. Under ser du oppskriften p en kjapp coleslaw, men det ordenlig gode coleslawene skal lages omtrent en uke i forveien, slik at grnnsakene syltes og fr en helt annen smak.

 

 

 

Ingredienser coleslaw

  • 1/2 raspet liten kl
  • 1 gulrot raspet
  • 1 halv gul lk raspet
  • 1/4 ts karri
  • Litt sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • Smak til med salt og pepper
  • Ristede sesamfr

 

 

 

Fremgangsmte

  1. Bland alle ingrediensene og smak til om det er noe mer du trenger.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Pass p! Frityrolje er ikkeno spke med. Den er tross alt 180 grader og fr du noe av det p deg, s...ja. Da gjr det vondt.

 

 


 

 

 

Ja, da ble det middag i dag ogs da.

 

 

 


 

 

Kaaynern liker se ut i horisonten mens han spiser kylling. Da ser det ut som om han tenker p noe. Hvis du spr han om noe, s svarer han bare med ? Ikke siden ulykken".

 

 

Anniken ville ikke vre med p bilder i dag, men likte maten alikevel!

 

 

 


KFC chicken kylling kentucky fried chicken table food blog matblogg nasjonalgastro

 

 

Kjenner du noen som elsker KFC, og skulle gjerne visst hvordan man lager s god kylling selv? Del gjerne innlegget s gr sikkert personen inn i en form for ekstase.

 

 

 

Mat: Kaayne

Foto: Anniken 

5 comments

lisarorvik

03.07.2016 kl.22:00

Dette s godt ut :) (Har forresten ukens blogg konkurranse p min blogg n, bli gjerne med)

Senjamamma

03.07.2016 kl.22:09

det s helt nydelig ut, s digga jeg ordtaket deres verst, spiser verden :)

Nasjonalgastro

03.07.2016 kl.22:31

senjamamma: XD Takk!

Skjerp deg

04.07.2016 kl.02:09

h, det s digg ut! Lyst p nattmat n.. Hehe

irenglede

04.07.2016 kl.10:30

Oh Yeah! Tusen takk for oppskrift! ;D

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow