hits











Sentralen - en uformell restaurant for matelskere


sentralen restaurant oslo norway

 

Rett fr vi flyttet fra Oslo var vi heldige og fikk oss et fantastisk mltid hos byens nye restaurant og kultursenter, Sentralen.

Det frste som mter oss nr vi kommer inn, er vinutvalget. Mye av vinen som Sentralen har er naturvin, eller nakenvin som grossist Nondos kaller det. Det er vin som ikke er tilsatt sukker, tannin, fabrikert gjr osv.

Sentralen har gjort litt av en jobb da de renoverte lokalene, for det er skikkelig fint der. 

 

 

 

 

Sentralen er opptatt av bruke de rvarene som er i sesong. Vi velger dagens meny med litt ekstra.

 

 

sentralen restaurant oslo norway nondos champagne naturvin fleury

 

 

Vi blir tatt godt imot og fr servert en deilig champagne til starte med. En spontanfermentert champagne vel merke. Den er god og lett drikkelig. Den minner nesten litt om syrlig eplecider. Kjempefrisk!

 

 

 


Kaayne m jo selvflgelig studere flaska for virke distingvert, man kommer ikke utenom.

 

 

 

sentralen restaurant oslo norway tartar rdbete avocado villkveite nasjonalgastro

 

De frste rettene vi fr servert er sm forretter. Fra venstre til hyre: Villkveite rmarinert i bergamot juice, en type sitrusfrukt. I midten, en avokadosalat med trkede tomater og friterte mandler. Og sist: rkt betetartar med pepperrot, estragon og selvflgelig en r eggeplomme p toppen.

Kaayne: damn! Den kveitecevichn er helt sjukt god. Kveiten bare smelter i munnen. Jeg kan gjerne spise denne hver dag. Lett!

Digger disse tallerknene assa. Det er liksom med p underbygge den derre organiske flelsen av rettene.

Anniken: Hvorfor er det alltid snn at jeg blir s j**a fort mett? Allerede etter disse tre rettene begynner magen si stopp. Men hjernen, den vil ha mer, s jeg gir meg ikke s lett. Jeg synes avocadosalaten er helt fantastisk. Den kunne jeg spist til lunsj hver dag.

 

 


sentralen restaurant oslo norway tartar rdbete nasjonalgastro national gastro foodblog matblogg

 

 

Den rkte betetartaren har gode jordtoner, og mye kraftig smak. Den smaker bde stt og salt, og inneholder en god kombinasjon av diverse konsistenser. Som f.eks de knasende ristede pinjekjernene i kontrast med den blte eggeplommen og tartaren som har nrmest den samme konsistensen som en ekte biff tartar. Godt er det i hvert fall.

 

 


 

 

 

 

 

Vi hadde tidligere sett noen bilder av svelene med lyrom, og gleder oss derfor til f smakt p de. Det er etter eller annet som har skjedd nettopp denne retten som har gjort mange andre restauranter har valgt lage denne retten n.

Kaayne: Dette er kanskje en rett jeg forbinder mest fra jeg bodde i Russland. Jeg vet ikke helt hvorfor, jeg spiste det jo aldri der, men de har noe som heter blinis. Som ogs er en type pannekake, og som alle vet, er russerne kjent for sin dyre kaviar. Jeg tror koblingen rett og slett skjedde automatisk. Da tenker jeg ikke p russerne p gata. Da tenker jeg mer p tsarer, som frtser i blinier med belugakaviar, og heller i seg flasker p flasker med god champagne...Ja, kanskje jeg innerst inne fler meg bittelitt som en Tsar akkurat n.

Det er den opplevelsen en restaurant kan gi som du sjelden kan finne andre steder. Det fle seg viktig. Jo viktigere rvarene er, jo viktigere er de som spisern. La oss bare leve litt p det akkurat n.

 

 

 

 

 

Anniken: Mmm sveler er nydelig! Elsker komboen med rmme og kaviar. Har gledet meg til smake denne retten! 

 

 

 

 

 

 

Mens Anniken Fortsetter p den nydelige champen, gr Kaayne over til en trr hvitvin.

Neste rett ut er skatevinge med sellerirot. Vi har aldri spist det fr og syntes det er skikkelig interessant. Skatevingen har en veldig artig konsistens og selleriroten ligger som et lvtynt teppe fint dandert ved siden av.

 

 

 

 

 

 

 

Kinnern liker f rdt utslett i fjeset s fort hun fr i seg et glass vin. Det fr henne nemlig til virke distingvert.
 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

Til neste rett fr vi en deilig og krydret Meinklang rdvin. 

 

 


 

Det neste vi fr servert er glasert svin, med mmmmm... koriander. Kanke leve uten koriander.

Kaayne: Nam! Dette er en god rett, og minner meg egentlig veldig om innholdet i en vietnamesisk Bahn Mi baguette. Der har de ogs som regel glasert ribbe, koriander og syltede grnnsaker. Jeg m ogs si at den krydrete vinen passer kjempegodt til retten.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Kalvebrissel med sopp, jordskokk og kyllingsjy. Denne fikk vi spesielt anbefalt av kokken, med god grunn! Anniken har kastet inn kluten og sparer seg til desserten, men Kaayne er klar for kalvebrissel. 

 

 


 

 

 

Kaayne: Jeg tror bildet i seg selv sier nok om hvordan retten smaker. Det er smaksavrundere i hele retten. Det er akkurat som om noen gir meg en klem p innsiden av munnen. Det nrmeste jeg kan sammenligne kalvebrissel med er "kremete" og nttete bacon egentlig. Hvis det i det hele tatt sier deg noen ting.

 

 

 


 

 

 

 

 

Svinekjake kokt i l

Kaayne: Det var litt morsomt med denne retten. Fordi servitren lurte p om det var noen mer vi hadde lyst p. Jeg sa at jeg var nysgjerrig p svinekjaken som var p menyen, og lurte p om den var no god. Hu fikk sagt at den var kokt i l, og lenger kom hun ikke fr jeg avbrt "SOLD!". S da ble det den. Og ikke faen om jeg tok feil av valget heller. Jeg liker si at ting smelter p tunga, det har liksom blitt mitt trademark. Men denne, den bare...jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Men det er som om alle nerver og sanser i kroppen blir tilfredsstilt samtidig av smakene og konsistensene i denne retten. Det er en relativt enkel rett, men ogs en forbanna saftig en.





 

Kaayne: Jeg elsker smilet til Anniken p dette bildet. Det er virkelig et Kodak moment. Hun hater smile. Vr s snill smile mer, Anniken. Jeg vet du har lyst :)

 

 

 

 

 

Men her sitter Kaaynern p den andre siden av bordet og smiler overhodet ikke. Hykler heter det.

 

 


 

Tilslutt fr vi en dessertvin som ogs er en naturvin fra Nondos.

Kaayne: Det frste jeg tenker nr jeg smaker denne dessertvinen er florale smaker. Det nesten litt snn at den smaker te, merkelig nok. Den er overraskende frisk til vre en st dessertvin.

 

 

 

 

 

Sammen med dessertvinen blir vi servert nykjernet vaniljeis med rumrosiner og en canal (en type kake).

Anniken: Dessert og dessertvin er en perfekt avrunding p kvelden! Ble skikkelig glad da jeg s at vi skulle f softis til slutt. Liker at de har brukt folkets favorittdessert som utgangspunkt her. Nydelig med romrosiner p!

 

 

 




 

 

 

Vi fr ogs en 24 mneder lagret Comt-ost p sprtt brd og karamellisert sherry, og avslutter det hele med kaffe fra Supreme Roastworks.

 

 

 

Hade!!

 

 

Vi har hatt en helt AMAZING kveld. Tusen takk til Sentralen, kokkene og de utrolig hjelpsomme servitrene som var tilstede :)

 

 

 

(sponset innlegg)

 

#sentralen #Sentralenmat #restaurantoslo #restaurantopplevelse #nasjonalgastro #date #uteliv #visitoslo

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow