Dette burde alle kunne…

sidersirup oppskrift eplecider cider nasjonalgastro enkel

 

Slenger ut en kjapp en til dere i dag. Og denne er enkel! Lurer på hvorfor ikke flere vet om denne geniale greia her.

Her er oppskriften på sirupen man bare må ha stående i skapet. Det er rett og slett kokt eplecider. Den kan brukes til masse og smaker skikkelig digg! Den er f.eks en perfekt finish til eplekake, eller andre kaker og bakverk. Det er godt på vaniljeis, men kan også brukes i sauser og marinader til kjøtt. Kommer nok noen oppskrifter etterhvert! 

Det du gjør er å kjøpe en flaske cider i butikken, trenger ikke å være fancy greier. Sirupen på bildet er laget av Grans eplecider. Ha i kjele og kok opp på høy varme. Skru ned og la koke til den er redusert til en tredel av den opprinnelige mengden. Dette kan ta noen timer, avhengig av mengden du bruker. Du kan dyppe en skje og se om det fester seg et tynt lag rundt den. Ikke dypp fingeren – da kan du få blemme, og det er ikke noe godt!

Ha i steriliserte glass og oppbevar i kjøleskap. 

eplecider cider oppskrift enkel sirup nasjonalgastro

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg