hits

Verdens beste pizza lager du enkelt hjemme

verdens beste pizza lager du hjemme oppskrift pizzadeig tipo 0 nasjonalgastro populrmat mat matblogg matbloggere italia ansjos blmuggost hvordan lage italiensk

 

 

 I helgen lagde vi det vi har lyst til kalle "verdens beste pizza".

 

Vi fikk med oss en utrolig god blmuggost og ansjos fra Ostebutikken p Grnerlkka, og ble fortalt at den beste pizzaen de hadde smakt var med ansjos, blmuggost og spekeskinke. Vi visste derfor nyaktig hva vi skulle lage p sndagskvelden.

Tusen takk for tipset, Ostebutikken!

 


Ansjos og ost fra Ostebutikken p Grunerlkka.

 

 

Det frste vi var ndt til gjre var sette sammen pizzadeigen. Bruk fint mel. De selger som regel en pakke med mel p butikken som heter pizzamel, eller Tipo 0/Tipo 00 som har enda mer gluten i seg. Pizzamelet inneholder mer gluten for at det skal vre mer elastisk. Som gjr det lettere kaste deigen opp i lufta som en ekte italiener.

 

 Ingredienser pizzadeig

  • 1/2 pakke trrgjr
  • 1 ss sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 600 gram mel
  • 3 dl lunkent vann

 

Fremgangsmte

  1.  Bland gjret, sukkeret, vann og 100 gram av melet i en bolle. Legg deretter bollen p et varmt sted (varmekablene p badet funker fint) og la deigen hvile i ca. 15min - 1 time. Dette er for lage en deigstarter som det heter, som fr i gang bakteriefloraen i deigen, slik at den hever ordentlig bra.
  2. Etter det har begynt boble godt i deigstarteren, ha den over i en kjkkenmaskin, med resten av melet, og elt p lav hastighet i 10 min.
  3. La deretter deigen hvile i 10 min. fr du begynner eltingen igjen mens du heller olivenoljen i en strle, sakte oppi, mens deigen eltes.
  4. Del deigen opp i 200 grams biter. Pakk hver klump med deig inn i seg selv som en pakke, og la ligge med smmen ned p et brett med plastfolie over. La n deigklumpene heve til de blir dobbelt s store.
  5. Ta deigen ut, og strekk litt p den. Ryker den med n gang, kan deigen ligge heve litt til, slik at glutenet virkelig setter seg. "Gluten" kommer av latinsk og betyr bokstavelig lim. Deigen m derfor hvile for danne mer lim, med andre ord.
  6. Nr deigen er elastisk nok, strr du litt semulegryn p arbeidsbenken for at det skal vre lettere jobbe med deigen. S presser du ned og rundt langs kanten p deigen slik at du fr det som blir skorpen p pizzaen. La den vre ca. 1 cm. Press etterhvert alt inni rundingen utover. Lft gjerne deigen og plassr hendene under deigen for la den strekke seg litt. Da blir deigen jevnere.
  7. Da er deigen endelig klar til f p litt saus og topping!

 

 

Kaayne smiler hver eneste gang han konsentrerer seg. Det kan gjre ting vanskelig hvis det er noe alvorlig det gjelder, og han konsentrerer seg for f med det som blir sagt.

 

 

  

Ingredienser pizzasaus 

  • 1 flaske med gode hakkede italienske tomater p flaske eller boks.
  • 1 italiensk ansjos, de er ganske salte, og nyaktig det vi trenger.
  • 1 finhakket hvitlksfedd
  • 2 ss smr
  • 1 klype trket oregano
  • 1 sjalottlk delt i to
  • smak til med salt og pepper

 

Fremgangsmte

  1. Stek hvitlken blank i en liten kjele med olje.
  2. Ha i ansjosen, oreganoen og smret. La det smelte sammen
  3. Kjr de hakkede tomatene i en blender s den blir helt smooth (tar ikke lang tid).
  4. Ha tomatene i kjelen sammen med de halve sjalottlkdelene, som kun skal koke sammen med sausen. Lken skal alts ikke p pizzaen.
  5. La det hele kok inn fra en suppe til saus. Det tar ca. 15 min. p lav-medium varme.

 


 

Freya sin pizza

  • Mozzarella - snn ordentlige greier fra en bffel. Du fr tak i det p f.eks Gutta p haugen p Mathallen eller p St. Hanshaugen.
  • Pizzasaus
  • Fersk basilikum

 

For lage den enkle pizzaen som vi ga til dattern vr Freya, s smrer du frst p pizzasausen. Deretter har du p mozzarella i biter, ikke i skiver. Ha heller ikke p for mye. La pizzaen steke p en pizzastein i ca. 5 min., eller til den ser ferdig ut.

 

Nr pizzaen er ferdig ta den ut, og pensle skorpen med en god olivenolje. Str litt fersk basilikum p pizzaen.

 

P. S. Pass p at du har hatt pizzasteinen i ovnen p full varme i 1 time fr du slenger i pizzaen. Det er for vre sikker p at pizzasteinen er ordentlig varm, helt igjennom. Har du ikke en pizzastein fr du kjpt det p Rafens til 200 kr. Det er virkelig verdt det for f den spre pizzabunnen. Det blir ikke det samme uten. Ellers kan du prve bruke en stekepanne i stpejern i ovnen.

 

 

 


 

 ...og s til det vi kaller verdens beste pizza...

 

Verdens beste pizza

  • Pizzasaus
  • Mozzarella
  • Ansjos
  • God spekeskinke
  • God salt blmuggost (vi brukte en roquefort)
  • Basilikum

 

Fremgangsmte

  1. Pizzasaus smres p frst (ikke for mye, da blir bunnen for fuktig), deretter har du p mozzarellaen og blmuggosten. S har du p ansjosen og spekeskinken. Det hele stekes i ca. 5 - 6 min. p full guffe i ovnen (250-260 grader, eller s hyt det gr).
  2. Ta pizzaen ut av ovnen, pensle skorpen med olivenolje, og ha p litt frisk basilikum.

 


Processed with VSCOcam with f2 preset
Ha gjerne p kapersene som flger med p ansjosglasset. Det gir bare enda mer smak.
 

 

 

Hper dere vil synes pizzaen er like god som det vi gjorde :)

 

 

Likte du innlegget og vet om noen som setter pris p en god pizza? Del innlegget da vel :)

6 kommentarer

h jeg elsker pizza og den dere lagde s kjempegod ut! Bra oppskrifter, de skal jeg prve ut ;) kjempebra blogg ellers ogs forresten :)

Marie: Tusen takk, Marie! N ble vi glade hele gjengen :)

Jeg fr ikke opp noen bilder p innlegget ditt..

Anonym: merkelig. Det funker her p telefon. Da er jeg ikke sikker p hva det kan vre hvis du ikke fr opp noe ?? gjelder det alle innleggene?
-Kaayne

Jeg har verken prvd blmuggost eller ansjos p pizza fr, og synes det hres litt skummelt ut. Men s er jeg ikke redd for prve noe nytt, s kanskje jeg bare m hive meg ut i det en dag?

Takk for tipset! :)

Monica: det kan definitivt hres litt skummelt ut for noen, men det gir en god, saftig og helt syk fylde i smaken av pizzaen som ikke kan sammenlgnes med noe annet.
Og hvis du ikke liker det, s har du i hvert fall prvd.
Spis verden fr verden spiser deg :D

Skriv en ny kommentar

Follow