hitsA Food Market - Asia midt i Oslo

 

 

"Hæ?! Hva er det for no?",  Kaayne ser noe rart han aldri har sett før.

Hos 'A Food' i Osterhausgate finnes det en hævv av asiatisk mat og råvarer vi aldri har sett før. Masse planter og dyr vi ikke visste eksisterte, og i hvert fall ikke hadde visst hvordan vi skulle tilbredt. Men så finnes det jo Google da.

En ting Kaayne har hørt om, er jackfruit. Den skal smake utmerket til taco og som svinesubstitutt til pulled pork. I Thailand blant annet er jackfruit veldig vanlig, og finnes i nesten alle slags former, juice og chips for å nevne noen få.

 

 

 Kaayne studerer en pakke med jackfruit. De røde hårete greiene som ligner på testikler i bildet heter rambutan, også en vanlig frukt/bær i Thailand.

 

 

 


 

A Food er en gediiigen butikk, og om du er ute etter sørøst-asiatiske produkter, så er det her de har det. De har det meste, men de har ikke alt. Det finnes mange asiatiske grønnsaker og frukt som til og med asiaterne selv aldri har hørt om. Selv om butikken er stor så hadde de nok ikke hatt plass til alt som finnes av asiatiske varer. På den andre siden har de mye av de "essensielle" sørøst-asiatiske varene. Ting som sriracha, østerssaus, jackfruit, rambutan, mango osv. (det var de første tingene jeg kom på).

 

  


 De liker å pynte butikken med sørøst-asiatisk juggel, men det er en del av sjarmen. De tenner til og med røkelse i butikken.

 

 

 


 Et lite utsnitt av noen av de asiatiske varene man kan få kjøpt. Kan du navnet på én av disse tingene?

 


Det blir til tider også solgt kråkeboller, som ingen av oss har prøvd for øvrig. Kaayne er veldig keen på å prøve, mens Anniken ikke akkurat har det på lista. Når det er sagt, ville Kaayne mest sannsynlig spist hva som helst så lenge noen på planeten kaller det delikatesse.

 

 

 

 

 

Butikken selger ikke bare mat, men også kjøkkenredskaper, servise, og mye annet rart til kjøkkenet. Kaayne kjøpte lompestørrelse tallerkner, eller kuverter som det også heter, fra butikken (se bildet over) til kun 22 kr stk. Det er utrolig billig, og bare se hvor fett motiv de har. Det er liksom noe norskt ved tallerkenene også. Det ser ut som en fusjon av stråmønster og Ming-vaser hvis du myser.

 


 

Oppsummert er denne butikken vel verdt en tur selv om du ikke har tenkt til å kjøpe noe, men bare for å se på de rare varene de har. Butikken er også veldig ryddig og organisert, noe som gjør at du virkelig trives med å gå rundt der. Kanskje du til og med blir fristet til å kjøpe noe du aldri har smakt før.

 


'A Food' adresse: Osterhausgate 8, Oslo

 

(Innlegget er skrevet av Kaayne)

 

 

Vet du om noen som kanskje ville likt å ta seg en tur innom butikken? Del gjerne innlegget med den personen, og gi oss en 'like' eller no sånt.

 

3 comments

magemassasje

31.01.2016 kl.11:31

Oi..nå fikk jeg flashback to jackfruit-fråtsing i Thailand. Tror jeg må kjøpe meg noen sånne en dag snart. Takk for bra post!

Ngan

10.09.2016 kl.11:17

Beklager, litt off-topic - men HVOR finner man den flotte jakken?!

Nasjonalgastro

10.09.2016 kl.11:38

Ngan: Heisann og takk! Den er fra Fretex Grünerløkka. De har sikkert noen lignende jakker inne nå som høsten er på vei :)

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow