hits











San Marino - Torta Tre Monti

torta tre monti san marino national dish nasjonalrett kake cake chocolate sjokolade vaffelkjeks oppskrift sjelden hvordan lage vaffelkjeks nasjonalgastro san marinos matblogg matbloggere

 

 

Torta Tre Monti er en kake som vanligvis kjpes ferdig. Kaken masseproduseres for hnd av bakeriet La Serenissima Antica Fabbrica di Torte, som har brukt den samme oppskriften siden 1942.  

Det er mikrostaten San Marinos nasjonalrett, s vi har tenkt til lage den, men oppskriften er det umulig f tak i. Vi er ikke de frste som har etterlyst den. Dessuten trenger vi en type vaffeljern som ikke eksisterer utenfor Italia. Vi har ikke smakt kaken, men det ryktes om at den smaker helt fantastisk. Vi vet at den bestr av 5 lag vaffelkjeks med hasselnttkrem mellom, og et sjokoladelag rundt kanten p kaken.

Kaken er visstnok best nr man nyter den med vaniljeis ved siden av og prosecco i glasset.

 

 

 

Vi starter med lage hasselnttfyll. 

Redskaper

  • Food processor 
  • Hrselsvern for de som ikke liker hye lyder
  • Middels til liten kjele
  • Tresleiv
  • Literml

 

 

 

 

Ingredienser

  • 250 g hasselntter
  • 100 g sjokolade i biter
  • 1/2 dl vann
  • 250 g sukker

 

Frst: Rist nttene i ovn eller stekepanne og fjern skall.

 

Fremgangsmte

  1. Lag sukkerlake ved koke vann og sukker sammen.
  2. Ha ntter i den kokende laken. La koke til sukkeret stivner til. Husk rre godt underveis med en sleiv.
  3. Fortsett rr til sukkeret blir karamellisert rundt nttene. Vr tlmodig. Bare fortsett rre, ogs i bunnen.
  4. Nr nttene er dekket med et gyllent lag legges de raskt over p bakepapir for avkjles.
  5. Ha nttene i food processoren og la det g til det blir en jevn pur .
  6. Ha i sjokolade

 

 

 


Hasselnttfyllet har ogs et annet navn: Hjemmelaget Nugatti. Blir det litt til overs kan du spare det og ha det p knekkebrdet. Nam nam.
 

 

S var det selve kaken. Her kan du se hvordan den ekte kaken blir laget.

 

Redskaper

  • Brett med bakepapir
  • Slikkepott
  • Vannbad til sjokolade
  • Skl til smeltet sjokolade

 

 

 

 

 

Ingredienser

  •  5 Store runde vaffelkjeks
  • 100 g sjokolade. En god sjokolade.

 

Fremgangsmte

  1. Legg vaffelkjeksen p brett og ha klar hasselnttfyll og slikkepott
  2. Smr fyll p kjeksen og legg en ny kjeks over
  3. Fortsett til du har 5 lag. Ikke smr p det verste laget.
  4. Legg en tallerken p toppen og la st ca 20 min.

 

Nr det har gtt 20 min

  1. Smelter du sjokoladen i vannbad
  2. Har sjokoladen i en skl som egner seg for dyppe kaken 1-2 cm ned i sjokoladen. Det hadde ikke jeg, s jeg mtte bruke pensel.
  3. Dypp kaken i smeltet sjokolade og rull den som et hjul. 
  4. La trke.
  5. Serveres med vaniljeis ved siden av.

 

 

 

  

 

 


 

 Hva vi synes om maten 

 


 

 Anniken: Jeg likte kaken veldig godt med is til. Den var ogs veldig god frossen etter ha ligget i fryseren en stund. spise den for seg selv, i romtemperatur var ikke s veldig godt. Da ble det rett og slett for mye hasselnttkrem og stt. Men som sagt etter vi fant ut at den kan fryses ned og spises frossen ble den mye bedre. N gr jeg og spiser av den hele tiden. Det jeg likte minst er smaken av kokesjokolade p kanten rundt. Derfor rder jeg deg til velge en sjokolade du liker til kanten.

 

 

 

Kaayne: For vre helt rlig, er det vanskelig for meg si at denne kaken smaker godt. Men, det er fordi jeg fikk Nugatti p brdskiva hver eneste jvla dag nr jeg gikk p barneskolen. Jeg fr helt avsmak nr det kommer til Nugatti, og sjokolade generelt er heller ikke min greie. Jeg liker heller ikke vaffelkjeks. Derfor er denne kaken en utrolig drlig kombinasjon for min del. Jeg synes for eksempel ikke at kvikk lunsj smaker no godt (tabu si til nordmenn). S jeg visste akkurat hva som ventet meg.

 

Jeg er vel egentlig en som ikke liker stsaker noe srlig. Bortsett fra friske og syrlige ting som sorbet, og lakris. Nr det er sagt s kan jeg forst at noen liker denne kaken. Hasselnttsmaken kommer tydelig frem, og hele kaken smaker egentlig som en stor konfekt.

 

Vi fryste ned kaken, siden jeg da mente den ville smake mindre stt, og at muligens hasselnttsmaken ville forsvinne litt. Og stemte det neimen ikke! Den smakte faktisk mye bedre iskald, og hadde passet ypperlig med litt vaniljeis p toppen, og kanskje noen friske br.

 

 

 

 

 

 



Ikke den mest fotogene kaka i skapet.

 

 

P. S. vi kommer til bestille kaken fra San Marino og spise den p et senere tidspunkt, slik at vi kan sammenligne smaken. Vi vil legge ut et eget innlegg nr det skjer.

 

 

 

Buon appetito!


 

 

Likte du innlegget? Gi oss en "like" eller del det med noen du kjenner, s blir vi glade!

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow