hits

Gjr frokosten spennende

Hvis du har fulgt med p snapchatten vr (nasjonalgastro), fikk du sikkert med deg at Kaayne hadde lagd noen bagels. Mer spesifikt en fransk-inspirert bagel og en thai-inspirert. N skal vi gi dere oppskriften her. Vi vil ogs gi dere noen tips for kunne gjre frokosten mer spennende.

For gjre frokosten mye mer spennende, s ta utgangspunkt i at du spiser egg og bacon til frokost. Du spiser det kanskje ikke hver dag, men i hvert fall i helgene kanskje. Nr du har tid, s gjr frokosten din spennende ved utfordre deg selv til lage en egg og bacon bagel med smaker fra et spesifikt land.

Men du tenker da kanskje " nei! Jeg vet jo ikke hva som er typiske smaker i de forskjellige landene"Hvis du gidder kan du jo ske opp nasjonalretten fra det landet du har lyst til lage bagel til p google, for s bruke noen av de krydrene.

Ellers kan du se p dette lille jukseskjemajeg har satt sammen under:

Land Smaker
Australia Vegemite
Frankrike Persille/timian/rosmarin, ost, vin, kraft
Hellas Olivenolje, oregano, sitron, fetaost, rdlk
India Karri, spisskumin, ingefr
Italia Olivenolje, basilikum, parmesan, hvitlk, tomater
Kina Brunt sukker, sesamfr-/olje, chili, tamari/soyasaus
Mexico Lime, chili/chipotle, tomater
Midt-sten

Sitron, persille, kardemomme, spisskumin, mint, hvitlk

Norge Brunost, akevittgel
Spania Olivenolje, ntter/mandler, hvitlk, lk
Thailand Koriander, fiskesaus, chili/sriracha, lime, vrlk, ingefr
Vest-Afrika Tomater, peantter/palmenttolje, chili

P oppskriftene under skriver jeg ikke nyaktige mengder, dere kan prve dere fram som om det skulle vrt en taco. Ha f.eks p mye av det du liker best.

Den franske bagelen:

  • Egg
  • Bacon
  • Bagel
  • Blmuggost, kuttet i skriver og lagt p bagelen
  • Siden vin er en del av de franske smakene, hadde jeg lyst til ha det p bagelen, men det blir nok ikke s godt om man heller vin rett p bagelen. Det blir kanskje litt grisete ogs. Vi kom derfor p at vi hadde hvitvinsgel fra La Chambre aux Confitures,som vi skrev om her.
  • Timian
  • Persille

Den thailandske bagelen:

  • Egg
  • Bacon
  • Bagel
  • Sriracha, brukes som en sterkt ketchup, bare mye bedre.
  • Koriander
  • Limesaft som man klemmer over tilslutt
  • Hakket vrlk, som drysses p
  • 1 ts fiskesaus som stekes inn sammen med baconet

Og en bonus. Den spanske bagelen:

  • Egg
  • Bacon
  • Bagel
  • Masse hakket hvitlk som stekes inn sammen med baconet
  • Mandelmel som drysses over tilslutt. Ikke vr redd for bruke for mye av det.





Ikke vr redd for eksperimentere med de forskjellige smakene. Du kan jo til og med kombinere land hvis du vil.

Ha en fortsatt god sndag!

Likte du innlegget? Del det gjerne med en venn.

5 kommentarer

Dette s kjempe godt ut :)

Det s fantastisk godt ut!

Uorginalt: det er det ogs! Du burde prve en fransk bagel!

, n ble jeg sult! Dette er kanskje en god ide for meg som ikke har s bra matlyst om morningen! :P

chaarlotte1999: ja, man kan fort bli lei av spise den samme maten til frokost hver dag. Greit med litt variasjon. :)

Skriv en ny kommentar

Follow