hits











Tysk juledessert

  • 06.12.2015 kl.19:01 Hytid









God 2. advent folkens!

I dag deler vi en tysk juledessert med dere. Vi hadde planer om legge den ut i dag tidlig men vi fikk tekniske internettproblemer, s det gikk ikke. Dere rekker nok uansett lage den innen julaften.Den er enkel og smaker helt nydelig.

Ingredienser

  • 5 epler
  • 1.5 dl rosiner
  • 1.5 dl valntter hakket
  • 1 ss Kastanjekrem fra La Chambre aux Confiturestil hver av eplene
  • 0.5 dl mrk rom
  • 2 ts salt
  • 1 1/2 ss kanel
  • Krem
  • 6 terninger (ss) usaltet smr
  • 2.5 dl trr hvitvin

Fremgangsmte

  1. Sett ovnen p 180 grader, og bland sammen valntter, rosiner, salt, sukker og rom i en bolle. Sett til side.
  2. Fjern eplekjernene
  3. Fyll eple med valnttblandingen og kastanjekrem.
  4. Ha smr og vin i en den ildfasteformen du skal bruke.
  5. Dekk med aluminiumsfolie, og sett i ovnen til de er mre. Ca. 1 time. Dette avhenger litt av strrelsen p eplene.
  6. Ta av folien og str kanel over, og servr med pisket krem ved siden av.

Kastanjekrem fra La Chambre aux Confitures. Passer perfekt som fyll eller ved siden av eplene.

Hva vi synes om maten


Kaayne:Denne desserten smakte mye bedre enn jeg hadde forventet. Jeghater for vrig rosiner, men i denne retten passet det perfekt fordi rosinene hadde tatt til seg mye av rommen, og smakte bare helt perfekt.



Anniken:Jeg lurer p hvorfor vi spiser riskrem som juledessert her i Norge nr det finnes s deilige juledesserter rundt i verden. Jeg elsker rom og rosin. Det er s godt knaske p de romfylte rosinene underveis i matlagingen. Mmm dette var godt! Og kastanjekremen er helt perfekt til.



Likte du innlegget? Del det gjerne med en venn eller trykk Liker rett under her.

#tyskland #eple #dessert #godt #jul #juledessert #krem #rom

6 comments

Marenmaren

06.12.2015 kl.19:05

Nam nam ser og hres veldig godt ut:):)

Nasjonalgastro

06.12.2015 kl.19:13

Marenmaren: Takk, Maren! :)

Verukkasalt

06.12.2015 kl.21:02

Det s veldig godt ut!

Nasjonalgastro

06.12.2015 kl.21:13

Verukkasalt: Det var supergodt! M prves :)

Sofie Fevang

06.12.2015 kl.21:35

dette innlegget likte jeg veldig godt!

Nasjonalgastro

06.12.2015 kl.21:36

Sofie Fevang: Takk! Jeg likte deg veldig godt

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow