hits











Khachapuri - et supert alternativ til pizza

georgia khachapuri nasjonalrett national dish pizza oppskrift recipe georgiske nasjonalretten hipp hvordan lage tilberede egg ridderost trendy

 

Heisann!

I dag blir det ny nasjonalrett og vi flyter videre p vegetarblgen vr, med Khachapuri, Georgias svar p pizza.  Denne er ikke bare god, men  enkel  og billig lage.

 

 

 

 

georgia khachapuri nasjonalrett national dish pizza oppskrift recipe

 

Ingredienser

  • Omtrent 350 gram mel
  • 2-3 Egg
  • 1 ts Trrgjr
  • 1.5 dl vann
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • Revet ridderost
  • Revet gresk fetaost
  • 2-3 ss smr

 


Fremgangsmte

  1. Bland trrgjren, lunkent vann og sukker i en bolle. La det str i omtrent 10 min. for at gjringsprosessen skal settes i gang.
  2. Tilsett mel, salt og olivenolje. Elt sammen i bollen, og tilsett mer mel om deigen er for fuktig, og litt mer vann om den blir for trr. Elt deigen i omtrent 5 min. Legg plastfolie over bollen og la den heve et varmt sted til den blir dobbelt s stor. ca 45 - 60 min.
  3. Sett ovnen p 250 grader, eller s hyt ovnen gr med en pizzastein i ovnen. Dette m du gjre en time fr du setter inn khachapurien, fordi pizzasteinen m bli ordentlig varm helt igjennom. Hvis du ikke har en pizzastein kan du sette ovnen p 225 grader, men det m khachapurien str lengre i ovnen og den fr ikke en like krispy bunn. Du fr kjpt pizzasteiner i butikker som Rafens til 150 kr.
  4. Del deigen i omtrent tre store deler. Form de inn i et rektangulr. Det blir lettere for dere bare se hvordan den skal formes. Klikker du her fr du se en film som viser hvordan, s det ikke blir noen misforstelser.
  5. Ha omtrent halvparten raspet fetaost i midten av deigen, og halvparten ridderost.
  6. Sett khachapurien i ovnen i omtrent 6-8 min, til deigen og osten begynner se gyllenbrun ut.
  7. Ta khachapurien ut, og spre osten litt fra hverandre i midten slik at du kan knekke et egg, som du heller i midten.
  8. Sett den inn i ovnen igjen og la st i ca. 1.30min til 2 min.
  9. Ta den ut av ovnen og ha 1 ss med smr p toppen av khachapurien.

 

 

Mens deigen brukte litt tid p heve, stakk vi ned p Mathallen for smake litt p frjulsstemninga.

 

 

 

vulkanfisk vulkan mathallen lavvo grnerlkka nasjonalgastro

 

 

 


vulkanfisk vulkan mathallen lavvo grnerlkka nasjonalgastro

 

 

Dette er p innsiden av lavvoen! 

 

 


 

 

Denne kalendern har Kaaynern lyst p. Men det blir vel litt rart nske seg den til jul. 

 

 


 

 

 Og denne lakriskalendern har Kinnern lyst p. Hun klarer virkelig ikke f nok av den lakrisen.

 

 


 

 

 

Det er disse slv, bronsje og gull lakriskulene som er i kalendern.

 

 


 

 

 Mmmmm, makroner.

 

 


 

 

 P Den blinde ku har de laget noen gavekurver med ost og syltety, som kan vre en god julegave om du ikke vet hva du skal kjpe til den som har alt. Osten p den blinde ku er litt av en opplevelse.

 

 


 

 

 Vi fikk lest litt i selveste hipsteravisa fr deigen var ferdighevet.

 

 


 

 

 

Hva vi synes om maten

 


Anniken: Mmm! Dette var skikkelig godt! Kjempebra alternativ til pizza. Men mer som en lunsjpizza egentlig. Hadde vrt godt med tomat p ogs. Veldig barnevennlig bortsett fra at skorpa ble hard (Freya elsket det).

 

 

 

 


 

 

 

 

 



 

Kaayne:

Herregud for en god rett! At jeg ikke har hrt om denne fr er helt sjukt. Denne retten gr rett inn p topp 10 lista vr. Jeg anbefaler p det sterkeste lage denne retten en helg, som en lunsj eller middag du kan dele med andre. Smakskombinasjonen fra fetaosten og ridderosten, var helt nydelig, og hadde en perfekt mengde salt. 

 

 

გაამოთ! gaamot! (bon appetit!) 

 

 

Likte du det du leste? Trykk liker eller del innlegget med en venn, s blir vi glade!

Kaayne & Anniken

 

 

 

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow