hits











ROMFOLKET - BAKT PAPRIKA MED KANIN

nasjonalrett romfolket sigynere bakt paprika

Denne retten er dedikert til en av folkegruppene som kanskje er mest uglesett i hele verden - Romfolket. Vi har laget deres nasjonalrett, eller rettere sagt identitetsrett. Det er ikke usannsynlig at du har spist noen lignende fr.Romfolket har ikke noe eget land, men fortjener en plass p listen vr allikevel.

Romfolket snakker et type indisk sprk som er en kombinasjon av urdu og hindi. Siden romfolket stammer opprinnelig fra India-omrdet har de fortsatt troen p kastesystemet. En type hierarki nesten. I forhold til religion, s blir det sagt at romfolket tror p den religionen i det omrdet de holder til. Det vil si at romfolket som holder til i Europa er for det meste kristne, med sitt eget spesielle preg. Mens de av romfolket som holder til i Tyrkia eller i islamske lands tror p islam, osv.

Typisk for romfolket er spise bakt paprika med potet, lk og hvitlk. Eller kaninstuing. Vi harkombinert disse to rettene til n rett. Og dette er snn det gikk...

Ingredienser

  • 5-8 paprikaer
  • 1kg kanin
  • 2 lk
  • 1/2 blomkl
  • 4-5 sm gulrtter
  • 1 kinesisk hvitlk
  • ca 4 sm poteter
  • En neve timian hakket
  • 2 lk hakket
  • Smr
  • 1/2 ts hvitvinseddik
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper

P. S. Her m dere nesten bare se an mengden p grnnsakene. Potetene har forskjellige strrelser, det samme gjelder gulrttene. Det skal vre en jevn blanding av alle grnnsakene. Men om du ikke liker gulrtter like godt tar du mindre av det.

Disse fargerike gulrttene kjpte vi p Centra p Majorstuen. Vi tenkte det ville passe med sigynerstilen.

Den lilla blomklen er kjpt p Gutta p haugen p St. Hanshaugen.

Fremgangsmte

  1. Skru p ovnen p 170 grader.
  2. Legg kaninen i en ildfast form. Hell olivenolje over. Ha p greit med salt og pepper og noen stilker med timian. Hakk opp halve hvitlken som du strr over kaninen. Sett kaninen inn i ovnen i 15 min. La kaninen ligge ute i romtemperatur i minst 30 min fr du setter den i ovnen.
  3. Kutt opp alle grnnsakene i sm biter
  4. Smelt en passe stor klump med smr i en kjele. Ha i lken, hvitvinseddiken salt, pepper og 1/2 dl vann. La dette st koke p medium varme mens du rrer til det blir gyllent. Det kan ta litt tid. ca. 20 min kanskje. Mot slutten kan du ha oppi en liten bunt med hakket timian.
  5. Nr kaninen er ferdig tar du den ut og skjrer av biter som du da deler opp i samme strrelse som p grnnsakene.
  6. Kok opp lettsaltet vann i en kjele og ha i gulrttene, blomklen og potetene i ca. 2 min. Hell de av i et drslag.
  7. Putt grnnsakene i iskaldt vann for hindre i at de fortsetter koke i sin egen varme.
  8. Bland alle grnnsakene forsiktig i en bolle sammen med kaninkjttet. Tilsett ogs 1/2 hakket kinesisk hvitlk i blandingen samt litt salt og pepper.
  9. Skjr av toppen p paprikaene og fjern alle fr. Legg blandingen oppi hver av paprikaene. Legg topplokkene p paprikaene og sett i ovnen p 200 grader i ca. 15 min.
  10. Ta av lokket nyt maten. Eller om du er snill kan du sikkert gi det til en sigyner. Vi var litt for sultne til det.









Hva vi synes om maten


Kaayne:Dette var en relativt god rett,menpaprikaen gjorde at retten ble veldig fuktig for si det snn. Det var altfor mye vann i paprikaen som gjorde at retten ble ganske "soggy". Fyllet var godt, men jeg lot vre spise selve paprikaen egentlig. Kanskje fordi paprikaen ikke er helt min greie.

Bytt ut kylling med kanin om du gidder ta deg tid til det. Det har egentlig samme smak, men med den bittelille ekstra viltsmaken. Den er veldig mild, men du merker den om du kjenner etter.


Anniken: Godt innhold. Fine fargerike grnnsaker, men litt vel mye paprika og paprikasaft. Jeg hadde litt drlige smakslker som ikke er helt til stole p. S ikke stol p min bedmmelse i dag, annet enn at det var mye paprika og paprikasaft. Ogs kunne det vrt godt med creme fraiche i innholdet tror jeg.


S m vi feire oversttt rett.




Anniken var syk denne helgen, men da hjalp det med en liten dessert p ekte tradisjonelt romfolk vis. Lollipop dyppet i cava.

Bon appetit!





#romfolket #sigyner #baktpaprika #paprika #matblogg #kanin #identitetsrett

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow