hits











NIGERIA - JOLLOF RICE

 jollof rice afrika oppskrift nasjonalrett hvordan lage nigeria matblogg matbloggere oslo

 

Hei alle studenter med drlig rd. Denne er til dere. Denne retten er fra Afrikas mest befolkede land, med omtrent 173 millioner mennesker. Denne retten blir ikke bare spist i Nigeria, men er ogs en populr rett i mesteparten av Vest-Afrika (kilde: internettet).

Ingredienser:

  • 12-15 kyllingklubber
  • 300 gram basmatiris
  • 350 gram passata tomater
  • 1 rd paprika kuttet i biter
  • Pepper
  • Kayennepepper
  • 2 kyllingbuljonger
  • 2 ss tomatpur
  • 1 hel kinesisk hvitlk finhakket
  • 1 gul lk grovhakket
  • 1 rd lk grovhakket

 



 

Fremgangsmte:

  1. Sett ovnen p 175 grader og gni inn salt og pepper p kyllingklubbene
  2. La risen ligge i kaldt vann i 30 min.
  3. Sett kyllingklubbene i ovnen i 60 min.
  4. Hel av vannet og risen over en sil, og putt risen i kokende vann p medium hy varme i 5 min.
  5. Hel av risen i en sil og skyll av i kaldt vann.
  6. Ha litt olje i en kjele og la det steke sammen med paprikaen, lken og hvitlken i ca. 4 min.
  7. Hell over passata tomatene sammen med buljongene, og la det koke i 1 min.
  8. Vend inn risen og la det smkoke i ca. 15.20 min.
  9. Krydre med pepper og kayennepepper. Hvis den er for lite salt kan du godt tilsette litt til, men buljongene er som regel ganske salte.
  10. Servr risen med kyllingklubbene ved siden av. Om du vil kan du ogs bare spise jollof risen for seg selv, men det kan bli litt ensformig.

 

ballefrans



Kaayne: Vi skulle kle oss litt afrikansk, men det klarte tydeligvis ikke jeg. Selv om jeg er ateist er dette en t-skjorte jeg ikke tr g med ute p gata lenger - "atheist, because I believe in science and proof". Jeg kjpte den fr jeg begynte p religionshistorie studiene mine. For da visste jeg bedre enn alle andre om religioner visstnok.

 




 

Vr reaksjon:

Kaayne: Retten var faktisk bedre enn forventet. Jeg valgte lage kylling ved siden av, siden det virker ganske vanlig utifra det jeg leste om det p nettet. Det str forskjellige steder at man kan spise bare risen uten noe annet til om man vil det, men jeg tror det fort kan bli litt ensformig. Risen trenger noe protein ved siden av, enten det er stekt fisk, kylling, biff.

Jollof passer bra som en rett man kan ha som en base til mye annet. Det er som en slags gryterett uten kjttet blandet inn. Risen har en smak som kan minne noe om meksikansk mat egentlig.

Anniken: Smakte ganske godt og er en super base for forskjellige typer gryteretter. Minner om Chilli con carne uten chilli og bnner. Det minner ogs om vanlig norsk gryterett. Passer veldig bra om man har lite mat i huset og lite penger. Spiser det gjerne igjen. 

 

 

 

Ounje ajeye o! (Bon appetit!)

 


 

 

 

#jollof #ris #gryterett #middag #nigeria #studentmat #billig #kyllingklubber #vestafrika #studentmiddag #nasjonalgastromantikk

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow