hits











OPPSKRIFT PÅ CEVICHÉ FRA PERU

peru ceviché nasjonalrett kveite rå fisk oppskrift godt perus nasjonalgastro hvordan lage matblogg matbloggere

 

Ceviche er kanskje dagens nye sashimi-trend. Det er som regel hvit fisk, som blir marinert i fersk lime-, sitron- eller til og med appelsinsaft. Når fisken legges i sitrussyre skjer det noe som heter denaturering, hvilket betyr at fisken egentlig blir kokt uten noen som helst varme. Man kan se det på fisken også. Det er det rare, fisken endrer farge og blir mer flakete.

 

 



 Som forrett til 2 personer.

Ingredienser:

  • 200 gram Hvit fisk. Helst sprellende fersk. Vi brukte kveite fra Vulkan fisk på mathallen som også kan spises helt rå, uten sitronsyre.
  • 1 Habanero delt i to, uten frø
  • 1/2 liten rødløk
  • 10 lime
  • 1 liten håndfull hakket koriander
  • Olivenolje
  • Salt
  • Hjertesalatblad, til å servere retten på
  • 2 ss aksiehonning eller 1 mango delt i små biter. Dette er for å døyve noe av syren i retten, siden den er dynket i lime. Du kan også bytte ut mango med granateple.

 

Tilbehør:

  • Ristede store maiskorn
  • Frityrstekte søtpotetchips

 

 

 


 

 

Fremgangsmåte:

  1. Del fisken i små biter og legg i kaldt vann med ca. 1/2 ss salt. Sett i kjøleskapet.
  2. Press ut saften fra alle de fine ferske grønne limene du har.
  3. Kutt søtpoteten i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin.
  4. Varm opp ca. 3 cm med olje i en stekepanne til 180 grader og fritér søtpotet skivene. Det tar ca. 2-3 min.
  5. Legg de over på kjøkkenpapir når de er ferdige for å tørke av seg, slik at de blir ekstra krispy. Strø også raskt over litt salt og evt. pepper slik at det smelter og fester seg til chipsene.
  6. Del rødløken i tynne skiver som du gnir inn sammen med 1 ts salt, for så å skylle det av i kaldt vann etterpå.
  7. Ta fisken ut av kjøleskapet og skyll bitene av i et dørslag. Legg de så tilbake i skålen etter du har skylt den.
  8. Legg rødløken, de halve habaneroene og et par stilker med koriander på toppen av fiskebitene. 
  9. Strø over litt salt og så heller du over limesaften sammen med honningen, evt. mango eller granateple om du bruker det.
  10. La den stå i kjøleskapet i 10 min. Hvis du vil ha den mer "kokt" kan den godt stå i 15 min., men siden fisken vår var såpass fersk ville vi helst ha den så rå som mulig.
  11. Etter den hadde stått i 10 min. tok vi en hullet sleiv for å få ut fisken og rødløken. For så å legge det rett over på salatbladene.
  12. Servér med god ekstra virgin olivenolje drysset over fisken, og med søtpotetchips, og ristetede maiskorn ved siden av.

 

 

 


 

 

 

 

 



Vår reaksjon:

Anniken: Nam! litt overfødig med maisen bare. Elsker både chipsen og fisken, men pass på å smake på retten så den ikke er for syrlig. Da kan man tilsette mer honning eller annet type søtt.

Kaayne: Utroooolig godt!! En jæsjkla god forrett, som er forbanna enkel å lage også. Bare synd at det koster litt ekstra når fisken skal være såpass fersk. Søtpotetchipsene var greie. Syntes det ble litt for mye Kamferdrops-smak. Men de store ristede maiskornene var gode. Selv om jeg var så lat som bare kjøpte en ferdigpakke på Vulkan frukt og grønt.

 

 

 

 

Kaayne: Maten gjorde tydeligvis at jeg fikk jævlig stort hode. Jeez!

 

 

 

 

 

Sjekk gjerne ut Fijis nasjonalrett kokoda også, som er en variant av cevichen.


 


 

Buen provecho! (bon appétit!)


 

2 comments

Sekk og Sandaler

22.01.2016 kl.18:19

mmm ceviche, det er så godt at man blir avhengig:) Så fin blogg dere har, utrolig artig prosjekt, med å lage alle nasjonalrettene. Blir spennende å følge!

Nasjonalgastro

22.01.2016 kl.18:22

Sekk og Sandaler:takk! ja, det er så godt og friskt med ceviche.

Så fint at du vil fortsette å følge med! Ha en fin fredag.

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow