hits

OPPSKRIFT P CEVICH FRA PERU

peru cevich nasjonalrett kveite r fisk oppskrift godt perus nasjonalgastro hvordan lage matblogg matbloggere

 

Ceviche er kanskje dagens nye sashimi-trend. Det er som regel hvit fisk, som blir marinert i fersk lime-, sitron- eller til og med appelsinsaft. Nr fisken legges i sitrussyre skjer det noe som heter denaturering, hvilket betyr at fisken egentlig blir kokt uten noen som helst varme. Man kan se det p fisken ogs. Det er det rare, fisken endrer farge og blir mer flakete.

 

 



 Som forrett til 2 personer.

Ingredienser:

  • 200 gram Hvit fisk. Helst sprellende fersk. Vi brukte kveite fra Vulkan fisk p mathallen som ogs kan spises helt r, uten sitronsyre.
  • 1 Habanero delt i to, uten fr
  • 1/2 liten rdlk
  • 10 lime
  • 1 liten hndfull hakket koriander
  • Olivenolje
  • Salt
  • Hjertesalatblad, til servere retten p
  • 2 ss aksiehonning eller 1 mango delt i sm biter. Dette er for dyve noe av syren i retten, siden den er dynket i lime. Du kan ogs bytte ut mango med granateple.

 

Tilbehr:

  • Ristede store maiskorn
  • Frityrstekte stpotetchips

 

 

 


 

 

Fremgangsmte:

  1. Del fisken i sm biter og legg i kaldt vann med ca. 1/2 ss salt. Sett i kjleskapet.
  2. Press ut saften fra alle de fine ferske grnne limene du har.
  3. Kutt stpoteten i tynne skiver med en ostehvel eller en mandolin.
  4. Varm opp ca. 3 cm med olje i en stekepanne til 180 grader og fritr stpotet skivene. Det tar ca. 2-3 min.
  5. Legg de over p kjkkenpapir nr de er ferdige for trke av seg, slik at de blir ekstra krispy. Str ogs raskt over litt salt og evt. pepper slik at det smelter og fester seg til chipsene.
  6. Del rdlken i tynne skiver som du gnir inn sammen med 1 ts salt, for s skylle det av i kaldt vann etterp.
  7. Ta fisken ut av kjleskapet og skyll bitene av i et drslag. Legg de s tilbake i sklen etter du har skylt den.
  8. Legg rdlken, de halve habaneroene og et par stilker med koriander p toppen av fiskebitene. 
  9. Str over litt salt og s heller du over limesaften sammen med honningen, evt. mango eller granateple om du bruker det.
  10. La den st i kjleskapet i 10 min. Hvis du vil ha den mer "kokt" kan den godt st i 15 min., men siden fisken vr var spass fersk ville vi helst ha den s r som mulig.
  11. Etter den hadde sttt i 10 min. tok vi en hullet sleiv for f ut fisken og rdlken. For s legge det rett over p salatbladene.
  12. Servr med god ekstra virgin olivenolje drysset over fisken, og med stpotetchips, og ristetede maiskorn ved siden av.

 

 

 


 

 

 

 

 



Vr reaksjon:

Anniken: Nam! litt overfdig med maisen bare. Elsker bde chipsen og fisken, men pass p smake p retten s den ikke er for syrlig. Da kan man tilsette mer honning eller annet type stt.

Kaayne: Utroooolig godt!! En jsjkla god forrett, som er forbanna enkel lage ogs. Bare synd at det koster litt ekstra nr fisken skal vre spass fersk. Stpotetchipsene var greie. Syntes det ble litt for mye Kamferdrops-smak. Men de store ristede maiskornene var gode. Selv om jeg var s lat som bare kjpte en ferdigpakke p Vulkan frukt og grnt.

 

 

 

 

Kaayne: Maten gjorde tydeligvis at jeg fikk jvlig stort hode. Jeez!

 

 

 

 

 

Sjekk gjerne ut Fijis nasjonalrett kokoda ogs, som er en variant av cevichen.


 


 

Buen provecho! (bon apptit!)


 

2 kommentarer

mmm ceviche, det er s godt at man blir avhengig:) S fin blogg dere har, utrolig artig prosjekt, med lage alle nasjonalrettene. Blir spennende flge!

Sekk og Sandaler:takk! ja, det er s godt og friskt med ceviche.

S fint at du vil fortsette flge med! Ha en fin fredag.

Skriv en ny kommentar

Follow