hits

OPPSKRIFT P PAVLOVA MED SITRONKREM

new zealand nasjonalrett national dish dessert kake cake pavlova oppskrift hvordan lage 17. mai mat typisk godt enkelt matblogg matbloggere new zealands sitronkrem

 

 

Mmm.. For en perfekt rett p denne rstiden! New Zealand's nasjonalrett er Pavlova. En kake som allerede er populr her til lands, med masse br p toppen. Vi byttet ut brene med en nydelig sitronkrem og sjokoladestr.

Dessert til ca. 4-6 personer

Ingredienser:

 

Marengs:

  • 5 eggehviter
  • 215 gram sukker
  • 100 gram melis
  • 2 ts sitronsaft

 

Sitronkrem:

  • Saft og raspet sitronskall fra 3 sitroner
  • 150 gram smr
  • 150 gram sukker
  • 3 egg

 

Krem:

  • 7dl flte pisket til krem

 

Fremgangsmte:

 Karamelisert hvit sjokolade (valgfritt):

  1. Kjp en billig hvit sjokolade p butikken. Del den opp i biter. Legg p bakepapir og i ovnen p 120 grader i ca 10 min.
  2. Ta de ut og la de kjle seg ned. Legg s i frysern. Ta ut nr de er frosset igjennom, og knus i morter/food processor til pulver. Strs p kaken.

 

Sitronkrem:

  1. Egg, sukker, sitronsaft og sitronraspet blandes sammen i en kjele p lav varme.
  2. Ha smret i og rr til blandingen blir tykk.
  3. Hell over i en skl og sett i kjleskapet.

 

 

 Marengs:

  1. Hell eggehvitene og sitronsaften over i en helt ren bolle. Helst en i glass eller metall. Den skal vre ren fordi fett gjr at marengsen ikke blir "fluffy". Plastboller er det vanskelig rengjre ordentlig, fordi plast er et porst materiale.
  2. Visp eggehvitene til omtrent 4 ganger den opprinnelige strrelse. Ha s i halvparten av sukkeret og pisk videre.
  3. Etter sukkeret har blitt blandet ordentlig inn heller du i resten av sukkeret ogs pisker kjappere med store slag for for inn mest mulig bobler i marengsen. Det er slitsomt med ballongvisp, men det gir deg litt muskler mens du lager mat.
  4. Nr marengsen blir stiv nok til lage et tydelig 8-tall med ballongvispen, og den ser ganske fin og skinnende ut, s er den nok ferdig. 
  5. Hell s i melisen og rr forsiktig inn. Smak litt p blandingen ogs, bare snn for f opp blodsukkeret. For det tar en stund lage hele denne kaka.
  6. Ta en liten tallerken, og tegn 2-3 sirkler av den p et bakepapir. Det kommer an p hvor store du vil ha de.
  7. Smr marengsblanding innenfor sirklene og sett i ovnen p 100 grader i 100 minutter. Hvis de ikke virker ferdige etter 100 min. kan de st lengre.
  8. Ta de ut og la de kjle seg ned.

 


 

Selve kaken:

Legg 1 plate med marengsbunn p tallerken, spre s fltekremen utover laget, og s sitronkremen opp der igjen. Putt p et nytt lag med marengsbunn og gjr det samme.

Vr opplevelse:

 

 

Kaayne: En av de beste kakene jeg noensinne har smakt. Helt snn serist! Men merket etterp at det var en del sukker i kaka.

Anniken: Elsker kaker og alt som er stt! Denne er helt fantastisk. Anbefaler prve pavlova med sitronkrem og gjerne med litt mango eller br i tillegg. Det er veldig stt. Tror jeg spiste litt mye litt for fort. Ble litt uvel av etterp. Alt med mte!

 

Obs! Obs!

Flger du oppskriften blir kaken strre enn den lille dere ser p bildet over. Vi valgte lage flere sm. Derfor ser den liten ut ved siden av Kaayne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Enjoy your meal, mate!

 

#pavlova #kake #nasjonalrett #nasjonalgastromantikk #newzealand #godt #dessert #stt #marengs #sitron 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow