OM OSS

  • 08.07.2015 kl.18:29 Blogg

(Her stiller vi opp for å få det til å se ut som om vi er på eventyr i jungelen, men vi går egentlig bare blant noen busker i Moss. Kaayne later som han peker på et eller annet interessant).

 

Vi er et kjærestepar som gikk tom for middagsidéer, og bestemte oss derfor for å prøve å lage alle verdens nasjonalretter. Vi visste nesten ALDRI hva vi skulle ha til middag, men nå, nå har vi det planlagt langt frem i tid.

 

Nasjonalgastro, eller @national_gastro som vi heter på Instagram (følg oss gjerne der også), er ikke en ren matblogg og ikke en ren livsstilsblogg, men noe midt i mellom. Vi kaller det stemningskokkelering fordi vi er opptatt av å formidle god stemning sammen med deilige oppskrifter, men samtidig så vet vi ikke helt hva vi gjør. Vi prøver oss frem. Feiler vi totalt så går vi videre og kommer tilbake til det senere med et nytt perspektiv, og sånn fungerer det meste i det virkelige liv.

 

Denne bloggen er fri for fordommer bortsett fra mot oss selv, fordi vi er ikke spesielt selvhøytidelige. 

 

 

(Herregud! For et posert bilde. Kaayne later som han ler, men på innsiden gråter han. Anniken ser ut som om hu er med i en Colgate-reklame).

 

På denne bloggen vil du få kunnskap om både gamle og nye kokketeknikker, samt mange supergode og enkle oppskrifter du kan lage hjemme. På toppen av det hele vi du lære en dæsj geografi blandet med noe humor og en klype steinhard fakta.

 

 

Vi oppfordrer flere å gjøre som oss. Lage retter dere ellers ikke ville laget. Det gir deg erfaring med ukjente ingredienser, slik at du kan kombinere de med den maten du vanligvis ville spist. Vi merker at det begynner å samle seg opp en del krydder i heimen, for å si det sånn.

 

Restaurantopplevelser

Vi drar også rundt på restauranter og spiser en del. Vi vil få frem den beste stemningen ved vår opplevelse av stedene. Våre opplevelser av stedene kan du lese under kategorien restaurantopplevelser. Vil du at vi skal komme å spise på din restaurant, eller har du en restaurant du anbefaler oss å stikke på? Kontakt oss gjerne på mail; nasjonalgastro@gmail.com.

 

kaayne
 

 


 

(På kort feltarbeid i Mongolia. Her følte jeg meg dritrå!)

 


(Fra den tiden jeg var med i en kongolesisk geriljagjeng...Neida, det er kun et kamerastativ).



Jeg er en 29 år gammel kar som nå bor på Torshov i Oslo.

 

Jeg jobber i barnehage og er en ferdigutdannet religionshistoriker. Tema for masteroppgaven var nysjamanisme. Jeg jobber også i ny og ne som modell for å tjene litt ekstra cash.

 

Å reise er en av mine store lidenskaper. Hvis det er noe jeg hadde villet leve av, så ville det vært å reise jorda rundt og oppdage nye interessante retter. En person som er av stor inspirasjon for meg er Andrew Zimmern fra Travel Channel, som gjør nettopp dette. Han reiser jorda rundt og smaker på de rareste rettene. Drømmen hadde vært å få han hit til Norge.

 

Mat har ikke alltid vært en interesse for meg, men jeg har alltid hatt lyst til å prøve nye ting. Jeg har spist alt fra snegler til kenguru, struts, larver og gresshopper. Jeg er med andre ord ikke kresen eller en veganer, men har hatt perioder hvor jeg har hatt lyst til å prøve meg som en. Som en slags utfordring til meg selv.

 

 

 

anniken thue

 @annikenthue

 annikenthue
 

 




Jeg er 29 år og samboer med han over og datteren vår. Er ferdig med bacheloren min i religionshistorie, og jobber for øyeblikket som miljøarbeider i Moss. Ja, jeg pendler. Vet ikke helt konkret hva jeg skal gjøre med livet, men jeg har noen drømmer. Skulle gjerne vært kunstner, skulle gjerne drevet min egen lille kafé eller butikk som solgte skikkelig spesielle ting. Skulle gjerne vært fotograf eller skribent. Skulle gjerne levd av blogging. Hvem skulle vel ikke det?

 

Jeg elsker å være kreativ og vil helst dokumentere alt i verden. Interessen for mat og drikke vokser stadig, og selv om jeg er veldig langt fra å kunne kalle meg hobbykokk synes jeg det er gøy å eksperimentere på kjøkkenet, spesielt det søte. 

 

Det er viktig at mat smaker godt. Merker at jeg har blitt litt kresen i det siste. Jeg var veganer før jeg ble sammen med kjøttelskeren Kaayne, og er opptatt av at de animalske produktene vi bruker skal være økologiske.

 

I tillegg til at vi blogger om mat maser jeg stadig vekk på Kaayne om at vi må ha andre ting på bloggen. Derfor dukker det opp innlegg som kan virke litt ute av kontekst noen ganger. 

 

Om nasjonalretter:

 

Hva vi legger i begrepet nasjonalrett:

  • Det er en viktig rett for det landet det kommer fra
  • Måltidet inneholder som regel en eksotisk ingrediens fra hvor retten kommer fra.
  • Retten blir som regel servert i en tradisjonell setting for det landet.

 

Nasjonalretter er en del av et lands identitet og selvbilde. Under oppbygningen av det europeiske imperiumet utviklet land nasjonalretter som en måte for å skille seg fra deres fiender. - om nasjonalretter på wikipedia

 

Vi legger ikke bare ut oppskrifter, men vi deler nesten alt som måtte falle oss inn fra livet vårt. 

 

Kjenner du noen som ville likt denne bloggen? Del den gjerne med venner og bekjente, og ikke glem å følge oss på Instagram og Facebook :)

 

 

Kaayne & Anniken

 

 

Siden var sist oppdatert; 05.06.2017

 

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow
hits