hits

OM OSS

nasjonalgastro om oss matbloggere matblogg hvem vi er youtubere influencere beste bloggen i norge topplisten topplista blogglisten blogglista bloggere vi lager nasjonalretter underholdende hva er den

(Her stiller vi opp for f det til se ut som om vi er p eventyr i jungelen, men vi gr egentlig bare blant noen busker i Moss. Kaayne later som han peker p et eller annet interessant).

 

Vi er et kjrestepar som gikk tom for middagsider, og bestemte oss derfor for prve lage alle verdens nasjonalretter ( her kan du se hvor lang vi har kommet). Vi visste nesten ALDRI hva vi skulle ha til middag, men n, n har vi det planlagt langt frem i tid.

 

Nasjonalgastro, eller @national_gastro som vi heter p Instagram (flg oss gjerne der ogs), er ikke en ren matblogg og ikke en ren livsstilsblogg, men noe midt i mellom. Vi kaller det stemningskokkelering fordi vi er opptatt av formidle god stemning sammen med deilige oppskrifter. Ingen av oss har kokkebakgrunn, s vi prver oss frem med det vi mener passer best. Feiler vi totalt s gr vi videre og kommer tilbake til det senere med et nytt perspektiv, og snn fungerer det meste i det virkelige liv.

 

 

(Herregud! For et posert bilde. Kaayne later som han ler, men p innsiden grter han. Anniken ser ut som om hu er med i en Colgate-reklame).

 

P denne bloggen vil du f kunnskap om bde gamle og nye kokketeknikker, samt mange supergode og enkle oppskrifter du kan lage hjemme. P toppen av det hele vi du lre en dsj geografi blandet med noe humor og fakta.

 

 

Lag retter du ellers ikke ville laget. Det gir deg erfaring med ukjente ingredienser, slik at du kan kombinere de med den maten du vanligvis ville spist. Vi merker at det begynner samle seg opp en del krydder i heimen, for si det snn.

 

Restaurantopplevelser

Vi drar innimellom p restauranter og spiser. Vi vil f frem den beste stemningen ved vr opplevelse av stedene. Vre opplevelser av stedene kan du lese under kategorien restaurantopplevelser.

 

Kaayne
 

 


 

 

(P kort feltarbeid i Mongolia. Her flte jeg meg dritr!)

 

 


(Fra den tiden jeg var med i en kongolesisk geriljagjeng...Neida, det er kun et kamerastativ).



Jeg er en 30 r gammel kar som er arbeidsskende og n bor p Torshov i Oslo.

 

Jeg er utdannet religionshistoriker ved UiO, og temaet for masteroppgaven var nysjamanisme.

 

reise er en av mine store lidenskaper. Hvis det er noe jeg hadde villet leve av, s ville det vrt reise jorda rundt og oppdage nye interessante retter. En person som er av stor inspirasjon for meg er Andrew Zimmern fra Travel Channel, som gjr nettopp dette. Han reiser jorda rundt og smaker p de rareste rettene. Drmmen hadde vrt f han hit til Norge for ta en prat.

 

Mat har ikke alltid vrt en interesse for meg, men jeg har alltid hatt lyst til prve nye ting. Jeg har spist alt fra snegler til kenguru, struts, larver, tarantella og skorpion. Jeg er med andre ord ikke kresen eller en veganer, men har hatt perioder hvor jeg har hatt lyst til prve meg som en. Som en slags utfordring til meg selv.

 

 

 

Anniken 

 @annikenthue


 

 




Jeg er 30 r og samboer med han over og datteren vr. Har studert litt forskjellige ting, som f.eks journalistikk og kunsthistorie, og har en bachelor i religionshistorie. Ved siden av Nasjonalgastro jobber jeg som miljterapeut i Moss. Ja, jeg pendler. 

 

Jeg elsker vre kreativ og vil helst dokumentere alt i verden. Interessen for mat og drikke vokser stadig, og selv om jeg er veldig langt fra kunne kalle meg hobbykokk synes jeg det er gy eksperimentere p kjkkenet, spesielt med stsaker.

 

Det er viktig at mat smaker godt. Merker at jeg har blitt litt kresen i det siste. Jeg var veganer fr jeg ble sammen med kjttelskeren Kaayne, og er opptatt av at de animalske produktene vi bruker skal vre kologiske.

 

Jeg er opptatt av at Nasjonalgastro ikke bare er en matblogg, men en kultur-blogg, med rom for mye annet innhold enn bare oppskrifter. Derfor varierer innholdet p bloggen litt, men vi prver  holde internasjonal mat som en rd trd.

 

 

 

 

 

Om nasjonalretter:

 

Hva vi legger i begrepet nasjonalrett:

  • Det er en viktig rett for det landet det kommer fra
  • Mltidet inneholder som regel en eksotisk ingrediens fra hvor retten kommer fra.
  • Retten blir som regel servert i en tradisjonell setting for det landet.

 

Nasjonalretter er en del av et lands identitet og selvbilde. Under oppbygningen av det europeiske imperiumet utviklet land nasjonalretter som en mte for skille seg fra deres fiender. - om nasjonalretter p wikipedia

 

Vi legger ikke bare ut oppskrifter, men vi deler fra andre saker og ting som faller oss inn fra livet vrt. 

 

Kjenner du noen som ville likt denne bloggen? Del den gjerne med venner og bekjente, og ikke glem flge oss p Instagram og Facebook :) og kanskje viktigst av alt; vr Youtube-kanal.

 

Vi har ogs en chilifestival som skal arrangeres i 2019; Oslo Pepper Expo. Meld deg p arrangementet her for vise din interesse.

 

 

 

 

Kaayne & Anniken

 

 

Siden var sist oppdatert; 25.07.2018

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow