hits

OM OSS

nasjonalgastro om oss matbloggere matblogg hvem vi er youtubere influencere beste bloggen i norge topplisten topplista blogglisten blogglista bloggere vi lager nasjonalretter underholdende hva er den

 

Vi er et kjrestepar som gikk tom for middagsider, og bestemte oss derfor for prve lage alle verdens nasjonalretter ( her kan du se hvor lang vi har kommet). Vi visste nesten aldri hva vi skulle ha til middag, men n, n har vi det planlagt langt frem i tid.

 

Nasjonalgastro, eller @national_gastro som vi heter p Instagram (flg oss gjerne der ogs), startet som en ren matblogg, men har i senere tid utviklet seg til bli en mat- og kulturblogg. Vi publiserer intervjuer, restaurantopplevelser, fakta om mat, og andre mat- og drikkeoppskrifter. Nasjonalgastro har derfor nesten blitt mer og mer som en nyhetsside om mat. 

 

Ingen av oss har kokkebakgrunn, s vi prver oss frem med det vi mener passer best. Feiler vi totalt s gr vi videre og kommer tilbake til det senere med et nytt perspektiv, og snn fungerer det meste i det virkelige liv.

 

 

 

P denne bloggen vil du f kunnskap om bde gamle og nye kokketeknikker, samt mange supergode og enkle oppskrifter du kan lage hjemme. P toppen av det hele vil du lre en dsj geografi blandet med noe humor og fakta.

 

Vi vil at du skal lage retter du ellers ikke ville laget. Det gir deg erfaring med ukjente ingredienser, slik at du kan kombinere de med den maten du vanligvis ville spist. Vi merker at det begynner samle seg opp en del krydder i heimen, for si det snn.

 

Restaurantopplevelser

Vi drar innimellom p restauranter og spiser. Vre opplevelser av stedene kan du lese under kategorien restaurantopplevelser.

 

Kaayne
 

 


 

 

(P kort feltarbeid i Mongolia. Her flte jeg meg dritr!)

 

 


(Fra den tiden jeg var med i en kongolesisk geriljagjeng...Neida, det er kun et kamerastativ. Ta det med ro).



Jeg er en 30 r gammel arbeidsskende kar som n bor p Torshov i Oslo.

 

Jeg har en master innen kultur- og samfunnsfags, og skrev min oppgave om sjamanisme og hvordan sosiale medier, og internett har bidratt til endre religionen.

 

reise er en av mine store lidenskaper. Hvis det er noe jeg hadde villet leve av, s ville det vrt reise jorda rundt og oppdage nye interessante retter. En person som er av stor inspirasjon for meg er Andrew Zimmern fra Travel Channel, som gjr nettopp dette. Han reiser jorda rundt og smaker p de rareste rettene. Drmmen hadde vrt f han hit til Norge for ta en prat.

 

Som barn var jeg veldig nysgjerrig p smake p alt mulig av mat. Jeg har alltid vrt interessert i ville lage mat, men jeg begynte ikke for fullt eksperimentere med mat fr jeg var i starten av 20-ra. Jeg har spist alt fra snegler til kenguru, struts, larver, tarantella og skorpion. Jeg er med andre ord ikke kresen eller en veganer, men har hatt perioder hvor jeg har hatt lyst til prve meg som en. Som en slags utfordring til meg selv.

 

 

 

Anniken 

 @annikenthue


 

 




Jeg er 30 r og samboer med han over og datteren vr. Har studert litt forskjellige ting, som f.eks journalistikk og kunsthistorie, og har en bachelor i religionshistorie. Ved siden av Nasjonalgastro jobber jeg som miljterapeut i Moss. Ja, jeg pendler. 

 

Jeg elsker vre kreativ og vil helst dokumentere alt i verden. Interessen for mat og drikke vokser stadig, og selv om jeg er veldig langt fra kunne kalle meg hobbykokk synes jeg det er gy eksperimentere p kjkkenet, spesielt med stsaker.

 

Det er viktig at mat smaker godt. Merker at jeg har blitt litt kresen i det siste. Jeg var veganer fr jeg ble sammen med kjttelskeren Kaayne, og er opptatt av at de animalske produktene vi bruker skal vre kologiske.

 

 

 

 

 

Om nasjonalretter:

 

Hva vi legger i begrepet nasjonalrett:

  • Det er en viktig rett for det landet det kommer fra
  • Mltidet inneholder som regel en eksotisk ingrediens fra hvor retten kommer fra.
  • Retten blir som regel servert i en tradisjonell setting for det landet.

 

Nasjonalretter er en del av et lands identitet og selvbilde. Under oppbygningen av det europeiske imperiumet utviklet land nasjonalretter som en mte for skille seg fra deres fiender. - om nasjonalretter p wikipedia

 

Kjenner du noen som ville likt denne bloggen? Del den gjerne med venner og bekjente, og ikke glem flge oss p Instagram og Facebook :) og kanskje viktigst av alt; vr Youtube-kanal.

 

Vi har ogs en chilifestival som skal arrangeres i 2019; Oslo Pepper Expo. Meld deg p arrangementet her for vise din interesse.

 

Har du lyst til bidra med et innlegg? Send oss gjerne en e-post for diskutere et innlegg; nasjonalgastro@gmail.com

 

 

 

 

Kaayne & Anniken

 

 

Siden var sist oppdatert; 07.10.2018

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow