hitsOM OSS

  • 08.07.2015 kl.18:29 Blogg

nasjonalgastro om oss matbloggere matblogg hvem vi er youtubere influencere beste bloggen i norge topplisten topplista blogglisten blogglista bloggere vi lager nasjonalretter underholdende hva er den

(Her stiller vi opp for å få det til å se ut som om vi er på eventyr i jungelen, men vi går egentlig bare blant noen busker i Moss. Kaayne later som han peker på et eller annet interessant).

 

Vi er et kjærestepar som gikk tom for middagsidéer, og bestemte oss derfor for å prøve å lage alle verdens nasjonalretter ( her kan du se hvor lang vi har kommet). Vi visste nesten ALDRI hva vi skulle ha til middag, men nå, nå har vi det planlagt langt frem i tid.

 

Nasjonalgastro, eller @national_gastro som vi heter på Instagram (følg oss gjerne der også), er ikke en ren matblogg og ikke en ren livsstilsblogg, men noe midt i mellom. Vi kaller det stemningskokkelering fordi vi er opptatt av å formidle god stemning sammen med deilige oppskrifter. Ingen av oss har kokkebakgrunn, så vi prøver oss frem med det vi mener passer best. Feiler vi totalt så går vi videre og kommer tilbake til det senere med et nytt perspektiv, og sånn fungerer det meste i det virkelige liv.

 

 

(Herregud! For et posert bilde. Kaayne later som han ler, men på innsiden gråter han. Anniken ser ut som om hu er med i en Colgate-reklame).

 

På denne bloggen vil du få kunnskap om både gamle og nye kokketeknikker, samt mange supergode og enkle oppskrifter du kan lage hjemme. På toppen av det hele vi du lære en dæsj geografi blandet med noe humor og fakta.

 

 

Lag retter du ellers ikke ville laget. Det gir deg erfaring med ukjente ingredienser, slik at du kan kombinere de med den maten du vanligvis ville spist. Vi merker at det begynner å samle seg opp en del krydder i heimen, for å si det sånn.

 

Restaurantopplevelser

Vi drar innimellom på restauranter og spiser. Vi vil få frem den beste stemningen ved vår opplevelse av stedene. Våre opplevelser av stedene kan du lese under kategorien restaurantopplevelser.

 

Kaayne
 

 


 

 

(På kort feltarbeid i Mongolia. Her følte jeg meg dritrå!)

 

 


(Fra den tiden jeg var med i en kongolesisk geriljagjeng...Neida, det er kun et kamerastativ).Jeg er en 29 år gammel kar som nå bor på Torshov i Oslo.

 

Jeg er utdannet religionshistoriker ved UiO, og temaet for masteroppgaven var nysjamanisme.

 

Å reise er en av mine store lidenskaper. Hvis det er noe jeg hadde villet leve av, så ville det vært å reise jorda rundt og oppdage nye interessante retter. En person som er av stor inspirasjon for meg er Andrew Zimmern fra Travel Channel, som gjør nettopp dette. Han reiser jorda rundt og smaker på de rareste rettene. Drømmen hadde vært å få han hit til Norge for å ta en prat.

 

Mat har ikke alltid vært en interesse for meg, men jeg har alltid hatt lyst til å prøve nye ting. Jeg har spist alt fra snegler til kenguru, struts, larver, tarantella og skorpion. Jeg er med andre ord ikke kresen eller en veganer, men har hatt perioder hvor jeg har hatt lyst til å prøve meg som en. Som en slags utfordring til meg selv.

 

 

 

Anniken 

 @annikenthue


 

 
Jeg er 29 år og samboer med han over og datteren vår. Har studert litt forskjellige ting, som f.eks journalistikk og kunsthistorie, og har en bachelor i religionshistorie. Ved siden av Nasjonalgastro jobber jeg som miljøterapeut i Moss. Ja, jeg pendler. 

 

Jeg elsker å være kreativ og vil helst dokumentere alt i verden. Interessen for mat og drikke vokser stadig, og selv om jeg er veldig langt fra å kunne kalle meg hobbykokk synes jeg det er gøy å eksperimentere på kjøkkenet, spesielt med søtsaker.

 

Det er viktig at mat smaker godt. Merker at jeg har blitt litt kresen i det siste. Jeg var veganer før jeg ble sammen med kjøttelskeren Kaayne, og er opptatt av at de animalske produktene vi bruker skal være økologiske.

 

Jeg er opptatt av at Nasjonalgastro ikke bare er en matblogg, men en kultur-blogg, med rom for mye annet innhold enn bare oppskrifter. Derfor varierer innholdet på bloggen litt, men vi prøver å holde internasjonal mat som en rød tråd.

 

 

 

 

 

Om nasjonalretter:

 

Hva vi legger i begrepet nasjonalrett:

  • Det er en viktig rett for det landet det kommer fra
  • Måltidet inneholder som regel en eksotisk ingrediens fra hvor retten kommer fra.
  • Retten blir som regel servert i en tradisjonell setting for det landet.

 

Nasjonalretter er en del av et lands identitet og selvbilde. Under oppbygningen av det europeiske imperiumet utviklet land nasjonalretter som en måte for å skille seg fra deres fiender. - om nasjonalretter på wikipedia

 

Vi legger ikke bare ut oppskrifter, men vi deler fra andre saker og ting som faller oss inn fra livet vårt. 

 

Kjenner du noen som ville likt denne bloggen? Del den gjerne med venner og bekjente, og ikke glem å følge oss på Instagram og Facebook :) og kanskje viktigst av alt; vår Youtube-kanal.

 

 

Kaayne & Anniken

 

 

Siden var sist oppdatert; 30.03.2018

 

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow