hits

U. S. A. - HAMBURGER



(P.S. Dette er en utgtt oppskrift. Flg gjerne denne i stedet).


Hamburgern. En rett vi alle har vrt borti. S si alle land har sin egen vri p denne godbiten, men det er kun USA som har hamburgern som nasjonalrett.
 
 
 
 
Frst ut finne ingrediensene...
 
 
 
 


 
 
Til 2 personer
 
 
Ingredienser:
  • 250 gram karbonadedeig (ca. en halv pakke)
  • 1 egg
  • noen salatblader fra en grnn lollo salat
  • 1/2 finhakket sjalottlk
  • 1 tomat i skiver
  • ca. 50 gram blmugg ost (helst blmandag-osten fra den blinde ku, utrolig god og ikke altfor salt)
  • sylteagurker til ha p burgern
  • 2 rundstykker, eller lag dine egne brioche hamburgerbrd
  • smr til steking
  • Dijon sennep til smr p rundstykkene
  • ketsjup
  • sennep
  • salt
  • pepper

 




 

Fremgangsmte:

  1. La kjttet ligge ute 30 min fr det stekes.
  2. Bland inn eggeplommen (ta vare p eggehviten) for emulsjonens skyld, slik at den ikke detter fra hverandre. Kna inn blmuggost (pass p kjpe en som ikke er altfor salt, men hvis du kjper en som er ganske salt trenger du ikke tilsette saltet) salt og pepper i karbonadedeigen. Oppdatering: Etter tips fra en kompis vil jeg anbefale deg behandle kjttet p denne mten istedet.
  3. Del rundstykkene og gjr dem klare fr du begynner steke burgerne. Ha p Dijon-sennep p nederste skive, s salatblader, sjalottlken og et par tomatskiver.
  4. Sett stekepanne p hy varme. Legg smr og vent til det blir brunt. Pass p sette p vifte n, fordi blmuggosten ryker som et helvete. Legg i den ene burgern og stek i 1 min p hver side. Du vil helst ha den ganske r, ellers er det ikke noe vits i spise karbonadedeig. Ta den ut og legg p burgerbrdet. Gjr s det samme med den andre burgern.
  5. Skru av platen og legg i eggehviten. Stek til den blir ferdig. Del i to og legg n p hver burger. Ha p sylteagurker, sennep og ketsjup.
  6. Legg p burgerlokket og stapp maten i trynet som en ekte amerikaner. Husk ha p "american pie" av Don McLean for oppn full satisfaction. 'MURICA!!

  



Vr vurdering:

Blmuggosten gjr virkelig dette til en god, saftig og smakfull rett. Angrer ikke p at vi valgte bruke rundstykker som brd. Det gjr burgeren ektra crispy.

Vi kunne ikke bedt om et bedre mltid akkurat n. Amerikanerne er heldige som har hamburgern som en nasjonalrett.



 





Enjoy your meal!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow