hits











U. S. A. - HAMBURGER






Hamburgern. En rett vi alle har vrt borti. S si alle land har sin egen vri p denne godbiten, men det er kun USA som har hamburgern som nasjonalrett.
Frst ut finne ingrediensene...



Til 2 personer
Ingredienser:
  • 250 gram karbonadedeig (ca. en halv pakke)
  • 1 egg
  • noen salatblader fra en grnn lollo salat
  • 1/2 finhakket sjalottlk
  • 1 tomat i skiver
  • ca. 50 gram blmugg ost (helst blmandag-osten fra den blinde ku, utrolig god og ikke altfor salt)
  • sylteagurker til ha p burgern
  • 2 rundstykker, eller lag dine egne brioche hamburgerbrd
  • smr til steking
  • Dijon sennep til smr p rundstykkene
  • ketsjup
  • sennep
  • salt
  • pepper





Fremgangsmte:

  1. La kjttet ligge ute 30 min fr det stekes.
  2. Bland inn eggeplommen (ta vare p eggehviten) for emulsjonens skyld, slik at den ikke detter fra hverandre. Kna inn blmuggost (pass p kjpe en som ikke er altfor salt, men hvis du kjper en som er ganske salt trenger du ikke tilsette saltet) salt og pepper i karbonadedeigen. Oppdatering:Etter tips fra en kompis vil jeg anbefale deg behandle kjttet p denne mten istedet.
  3. Del rundstykkene og gjr dem klare fr du begynner steke burgerne. Ha p Dijon-sennep p nederste skive, s salatblader, sjalottlken og et par tomatskiver.
  4. Sett stekepanne p hy varme. Legg smr og vent til det blir brunt. Pass p sette p vifte n, fordi blmuggosten ryker som et helvete. Legg i den ene burgern og stek i 1 min p hver side. Du vil helst ha den ganske r, ellers er det ikke noe vits i spise karbonadedeig. Ta den ut og legg p burgerbrdet. Gjr s det samme med den andre burgern.
  5. Skru av platen og legg i eggehviten. Stek til den blir ferdig. Del i to og legg n p hver burger. Ha p sylteagurker, sennep og ketsjup.
  6. Legg p burgerlokket og stapp maten i trynet som en ekte amerikaner. Husk ha p "american pie" av Don McLean for oppn full satisfaction. 'MURICA!!



Vr vurdering:

Blmuggosten gjr virkelig dette til en god, saftig og smakfull rett. Angrer ikke p at vi valgte bruke rundstykker som brd. Det gjr burgeren ektra crispy.

Vi kunne ikke bedt om et bedre mltid akkurat n. Amerikanerne er heldige som har hamburgern som en nasjonalrett.








Enjoy your meal!


Translation of recipe to english
Serves 2 people
Ingredients:
  • 250 gram minced beef
  • 1 egg
  • Some salad leaves from a green lollo lettuce
  • 1/2 finely chopped shallot
  • 1 tomato sliced
  • about 50 grams of blue cheese blmugg ost, one that isn't too salty
  • sliced pickles
  • 2 hamburger buns
  • butter for frying
  • Dijon mustard to spread on the buns
  • ketchup
  • mustard
  • salt
  • pepper

Process:

  1. Leave the meat out for 30 mins before cooking it.
  2. Mix in the egg yolk (save the egg white) for the sake of the emulsion. Knead in the blue cheese with salt and pepper.
  3. Open the buns and make them ready before cooking the meat. Put Dijon mustard on the bottom bun, then some salad leaves, the chopped shallot and a couple tomato slices.
  4. Turn the frying pan on high. Put the butter in and wait for it to turn brown. Make sure you turn the stovetop ventilation on, cuz that blue cheese really starts smoking. Put in on burger and cook for 1 min on each side. Take it out and put it on the burger bun. Do the same with the other burger.
  5. Turn of the stove and put in the egg white. Cook until done. Separate it in half and put on half on each burger. Then put on pickles, mustard and ketchup.
  6. Put on the burger lid and stuff your face with the greasy burger like a real american. Remember to have "american pie" by Don McLean for full effect. 'MURICA!!!

#hamburger #denblindeku #murica #usa #blmuggost #blmandag #annisplsemakeri #middag #nasjonalgastromantikk #mathallen #mat #burger #amerika

No comments

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow