hits

Enkel oppskrift p gulasj - Ungarns nasjonalrett

goulash gulasj gulash golasj nasjonalrett ungarn suppe gryte godt oppskrift matblogg matlboggere topplisten nasjonalgastro ungarsk fra hstrett hst grytekjtt varm godt enkel lettvint annis mathallen oslo hva  spise til middag what to eat for dinner
 

 

 

 

Goulash/gulasj/gulash/golasj eller hvordan du ville mtte skrive det, er Ungarns sin nasjonalrett. 

Det var viktig for oss at maten skulle vre lettvint og ikke for dyr. Derfor valgte vi denne retten.

Gulasj er en rett med rtter helt tilbake til 800-tallet. Det ferdigkokte kjttet ble trket i solen p den tiden, og lagt i sekker lagd av sauemage. Dette gjorde at de fra Ungarn kunne frakten maten langt uten at den ble drlig. Det eneste de trengte for koke opp maten igjen var litt vann.

Heldigvis finnes det kjleskap, frysere og tupperware n.



Oppskrift til 2/3 personer:

Ingredienser:

  • 650 gram oksekjtt. Vi bruker hyrygg kuttet i litt store terninger
  • 3 poteter kuttet i terninger
  • 1 st paprika i strimler
  • 3-4 finhakket hvitlksfedd 
  • 2 gule lk hakket
  • olje
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss tomatpur
  • 2 ts kumin
  • salt
  • pepper

 

 

 

goulash gulasj gulash golasj nasjonalrett ungarn suppe gryte godt oppskrift matblogg matlboggere topplisten nasjonalgastro ungarsk fra hstrett hst grytekjtt varm godt enkel lettvint annis mathallen oslo hva  spise til middag what to eat for dinner

 

 

 

Fremgangsmte:

1. Del opp kjttet i litt store biter, og stek bitene i puljer. Dette er for at kjttet ikke skal koke, men heller fr en fin brun skorpe og smak pga av noe kalt en Maillard reaksjon. Du kan lese mer om det her.

2. Etter at kjttet er stekt. Ta det ut, og stek lken, hvitlken og oreganoen p medium varme.

3. Tilsett s tomatpuren sammen med kjttet, og stek i et halvt min.

4. Tilslutt tilsetter du alle grnnsakene, og lar det koke i omtrent 2 timer p lav varme.

5. Vips! S har du mat...p litt over 2 timer, men det er verdt vente noen ganger.

 

 

 

 





 

J tvgyat! (bon appetit)

 

 

 

 

 

3 kommentarer

Nam! Fikk lyst til lage dette.

Minrefleksjon: det er virkelig noe av det beste lage p hsten, pluss at restene smaker like godt dagen etter.

Det s godt ut, n ble jeg skikkelig sulten :)

Skriv en ny kommentar

Follow