hits











Enkel oppskrift på gulasj - Ungarns nasjonalrett

goulash gulasj gulash golasj nasjonalrett ungarn suppe gryte godt oppskrift matblogg matlboggere topplisten nasjonalgastro ungarsk fra høstrett høst grytekjøtt varm godt enkel lettvint annis mathallen oslo hva å spise til middag what to eat for dinner
 

 

 

 

Goulash/gulasj/gulash/golasj eller hvordan du ville måtte skrive det, er Ungarns sin nasjonalrett. 

Det var viktig for oss at maten skulle være lettvint og ikke for dyr. Derfor valgte vi denne retten.

Gulasj er en rett med røtter helt tilbake til 800-tallet. Det ferdigkokte kjøttet ble tørket i solen på den tiden, og lagt i sekker lagd av sauemage. Dette gjorde at de fra Ungarn kunne frakten maten langt uten at den ble dårlig. Det eneste de trengte for å koke opp maten igjen var litt vann.

Heldigvis finnes det kjøleskap, frysere og tupperware nå.



Oppskrift til 2/3 personer:

Ingredienser:

  • 650 gram oksekjøtt. Vi bruker høyrygg kuttet i litt store terninger
  • 3 poteter kuttet i terninger
  • 1 søt paprika i strimler
  • 3-4 finhakket hvitløksfedd 
  • 2 gule løk hakket
  • olje
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ts kumin
  • salt
  • pepper

 

 

 

goulash gulasj gulash golasj nasjonalrett ungarn suppe gryte godt oppskrift matblogg matlboggere topplisten nasjonalgastro ungarsk fra høstrett høst grytekjøtt varm godt enkel lettvint annis mathallen oslo hva å spise til middag what to eat for dinner

 

 

 

Fremgangsmåte:

1. Del opp kjøttet i litt store biter, og stek bitene i puljer. Dette er for at kjøttet ikke skal koke, men heller får en fin brun skorpe og smak pga av noe kalt en Maillard reaksjon. Du kan lese mer om det her.

2. Etter at kjøttet er stekt. Ta det ut, og stek løken, hvitløken og oreganoen på medium varme.

3. Tilsett så tomatpuréen sammen med kjøttet, og stek i et halvt min.

4. Tilslutt tilsetter du alle grønnsakene, og lar det koke i omtrent 2 timer på lav varme.

5. Vips! Så har du mat...på litt over 2 timer, men det er verdt å vente noen ganger.

 

 

 

 





 

Jó étvágyat! (bon appetit)

 

 

 

 

 

3 comments

Minrefleksjon

11.10.2017 kl.18:18

Nam! Fikk lyst til å lage dette.

Nasjonalgastro

11.10.2017 kl.18:28

Minrefleksjon: det er virkelig noe av det beste å lage på høsten, pluss at restene smaker like godt dagen etter.

mygaylife

11.10.2017 kl.21:47

Det så godt ut, nå ble jeg skikkelig sulten :)

Write a new comment

Nasjonalgastro

Oslo

Vi er et par fra Oslo som lager nasjonalretter fra alle verdens land. Her kan du finne oppskrifter, se bilder og videoer fra innkjøp, matlaging og smaksopplevelser.

Follow