hits

Oppskrift p wienerschnitzel av kalv - sterrikes nasjonalrett

sterrike wienerschnitzel nasjonalrett kalv austria national dish nasjonalgastro hvordan lage tilberede godt oppskrift enkel nasjonalretter matblogg matbloggere lrdagsmat

 

Dette er en lettvint og enkel nasjonalrett fra sterrike! I flge en gammel fortelling skal wienerschnitzelen ha blitt brakt til Wien fra Italia i 1857, men i 2007 ble det oppdaget den fortellingen av oppdiktet. Grunnen til at de trodde den kom fra Italia var fordi den var frst nevnt i en italiensk kokebok. Det var derimot hevdet at det hadde eksistert en tidligere rett fra 1719 i sterrike som ogs mtte friteres, den heter backhendl, som er kylling dyppet i brdsmuler og fritert p samme mte som wienerschnitzelen.

 

Det kan ikke vre helt utenkelig at retten opprinnelig kommer fra Italia, men sterrike er n spass stolte av wienerschnitzelen at den har blitt en nasjonalrett. sterrike og Italia grenser tross alt til hverandre. 

 

 

 

 

 

I starten var wienerschnitzel laget med kalv, men i ettertid har folk ogs begynt bruke svin, som er billigere.

 

 

 

Denne oppskriften til to personer

 Ingredienser:

  • 250g kalv faltbiff, men vi brukte ung ku flatbiff.
  • Mel
  • Egg
  • Griljermel
  • Sitron
  • Dill
  • Rapsolje
  • Kapers, kan slyfes, men brukes ofte som dekorasjon i sterrike.
  • Poteter
  • Masse smr til steking
  • Hvis du muligheten kan du kjpe en Almdudler, sterrikes nasjonaldrikk, til ha ved siden av maten.

 

Mengde egg, mel og Griljermel avhenger av strrelsen p fatet du bruker. Det skal vre nok til dekke biffen.

Fremgangsmte:

  1. Frossent kjtt tines, helst i kjleskapet, men vi tok den i vannbad pga drlig tid (dritsultne).
  2. Mens kjttet tines kan potetene kokes.
  3. Kjttet bankes flatt, men ikke for mye slik at alle fibrene brytes og tyggemotstanden forsvinner. Kjttbanker anbefales p det sterkeste, men du kan ogs bruke en stekepanne. NB! Vr forsiktig med teflon fordi det tler lite.
  4. Dyppes i mel til hele er dekket
  5. Dyppes p samme mte i piskede egg
  6. Dyppes i griljermel. Vr forsiktig. Det skal ikke presses p.
  7. Stekes n og n. Ikke vr sparsom med smret. Schnitzelene skal nrmest flyte i smret. La biffen ligge ett og et halv minutt p hver side p medium-hy varme.
  8. Wiener schnitzelen serveres med en stor sitronbt, poteter med dill og olje p. Legg noen kapers p schnitzelen. Ha p litt salt og pepper etter smak.

 

 

 


 


 

 


 

 

sterrike - Wienerschnitzel

 

 

 

Dette synes vi om retten:

Kaayne: Utrolig god mat! Dumt at denne retten har blitt s undervurdert etter ha blitt stemplet som veikromat. Men med biff i stedet for svin smakte den ikke for fet, og var utrolig enkel lage. Du ser hva du fr i deg. Alle ingrediensene er synlige foran deg.

Anniken: Dette falt virkelig i smak! Jeg hper det blir mer av denne retten fremover. Tror ogs dette er en rett som barn lett kan like.

 

 

Guten appetit!

 

 

 


Translation of recipe:

Serves two

Ingredients:

  • 250g of veal beef, but you can also use pork.
  • Flour
  • Eggs
  • Bread crumbs
  • Lemon
  • Dill
  • Rapeseed oil
  • Capers for garnishing, not necessary, but gives it that little extra taste too.
  • Potatoes
  • A lot of butter for frying the schnitzel
  • Almdudler, Austria's national drink

Process:

  1. If the meat is frozen, then thaw it in the fridge,  but if you don't have time then put it in a water bath
  2. While the meat is thawing, start cooking the potatoes
  3. The meat is beaten flat, but not too much so that the fibers disappear, and there will be no chewing resistance in the meat.
  4. Cover the meat with flour
  5. Then in whipped eggs
  6. And last the bread crumbs. But be careful. The bread crumbs are to be put gently on, or else the fluffyness of the coating wont be achieved when frying the meat.
  7. Fry the meat one at a time. Use a lot of butter. One and a half minute on each side
  8. Serve the schnitzel with a big lemon wedge, potatoes with dill and oil on top. Put some capers on the schnitzel. Salt and pepper to taste.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Follow